Önemli olan kadınların saç rengi seçerken ten renklerinin öncelikle beyaz mı, yoksa esmere mi daha yakın olduğunu bilmeleri gerekir. Bu tespit yapıldıktan sonra vereceğiniz kararlar daha net ve güzel sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Eğer beyaza yakın bir buğday tenliyseniz kestane tonunu tercih edebilirsiniz.
- Oyu renk buğday tenliyseniz bu rengi tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
- Buğday tenli kadınların tercih etmeleri gereken saç renkleri arasında koyu kirli sarı, sütlü çikolata, koyu kestane, koyu çikolata ve klasik kumral olarak ön plana çıkmaktadır.
- Sarı tonlara sahip saç renkleri Buğday tenlilere en çok yakışan renkler arasında sarı renk gelmektedir.
Bebek sarısı ve kirli sarılar buğday tenli bayanlara çok yakışmaktadır. Ayrıca bal, küllü sarı, kum, platin sarıları renkleri de buğday tenli bayanların rahatlıkla kullanabileceği renkler arasında yer almaktadır. Solgun ve daha yaşlı görünmeye sebep olacağı için çok açık sarı yerine bal köpüğü, fındıkkabuğu, kumral ve karamel tonlarının tercih edilmesi doğru seçim olmaktadır.
Mavi siyah saç Koyu saç rengi seven buğday tenli bayanlar için tercih edilecek renk mavi siyah olmalıdır. Makyaj gerektirmeyen mavi siyah ren yeterince gösterişli olduğu için normal hayatta makyaj gerektirmeden kullanabileceğiniz renkler arasında yer almaktadır.
Kızıl tona sahip saç renkleri Özellikle açık buğday tenlilere çok yakışacak olan kızıl rengi için bakır kızılı en uygun renktir. Kızılın her tonunu kullanabilecek olan buğday tenliler mor, bordo ve kırmızıya dönük renklerde başarılı olacaktır.
Kestane tonları Buğday tenliler için genç ve canlı görünmeye neden olan kestane tonları tercih için vazgeçilmez. Buğday tenli ünlüler arasında olan İvana Sert kirli sarı, Sibel Can ise koyu kahverengini tercih ederek çok başarılı sonuçlar almışlardır.
Kaynak: Kadın ve Blog
Contents
Buğday Ten beyaz mı?
Ten Renkleri Ve İsimleri Nelerdir? Ten Rengi Özellikleri Hakkında Bilgi Ten rengi konusunu günlük yaşamımızda da tartışmış ve konuşmuş olabiliriz. Hatta çevremizden esmer ten rengi ya da beyaz ten rengine sahip gibi söylemlere sıklıkla rastlamış olabiliriz.
Bu ten renklerinin anne ya da babadan geldiğini de bilmekteyiz. İşte bu durum bizlere ten renklerinin genetik faktörlere bağlı olduğunu da göstermiştir. Ten Renkleri Ve İsimleri Nelerdir? Ten renklerini insandaki melanin miktarının belirlediğini söyledik. O halde ten renkleri ve isimlerine geçmeden önce melanin ne demek bunu bilelim.
Genellikle kahve rengi ve sarı olan suda erimeyen fazla yoğunlaştığı taktirde de karşımıza kara renk olarak çıkan pigmentin ismi melanindir. Melanin aslında üç kahverengi pigmentten bir tanesidir. Diğer ikisinin ismi ise hemosiderin ve lipofuscin olarak bilinmektedir.
Melanin pigmentlerinden olan eumelanin tene siyah ya da kahverengi rengini verir. Melanin pigmentlerinden olan pheomelanin ise tene sarı ve kırmızı rengi verir. Bu bilgiden hareketle anlayacağımız ten rengi kahverengi ve siyah ola insanların yani koyu renk olan kişilerin cildindeki eumelanin üretimi fazladır.
Tenleri açık renk olan insanlarda ise ciltlerindeki pheomelanin miktarının fazla olduğu söylenmektedir.
Birbirinden çeşitli olan ten renklerinin isimleri şöyle sıralanmaktadır: Buğday Bronz Esmer Beyaz
Her insanın ten rengi aslında aşağı yukarı bellidir. Cilt derisi çok koyu olan insanlara esmer deriz. Cilt derisi oldukça açık olan kişilere de beyaz deriz. Cilt derisi hafif kırmızımsı ise bronz diyebiliriz. Cilt derisi esmer kadar koyu olmayan ve beyaz kadar da açık olmayan tam ortada kalan kişilere de buğday diyebiliriz.
Ten Rengi Özellikleri Hakkında Bilgi Buğday, bronz, esmer ve beyaz gibi ten renklerinin birbirinden farklı özellikleri vardır. Bu özellikler sayesinde bir kişinin esmer mi yoksa buğday tenli mi olduğunu anlarız. Hatta bazı kişisel gelişim uzmanları genetik olarak bizlere gelen bu ten renklerinin kişilik özelliklerimizin belirlenmesinde de etkili olduğunu söylemektedir.
Esmer ten renginin özellikleri arasında güneşin zararlı etkilerine karşılık doğal filtre görevi görmeleri gelmektedir. Bunun nedeni ise ciltteki yoğun renk pigmentleridir. Ülkemizde de esmer renkli insanlar oldukça çoğunluktadır. Esmer ten renklerinin bir diğer özelliği de ciltlerinin diğer ten renklerine göre daha kolay bir şekilde sarkmasıdır.
Esmer ten rengi gevşemeye meyillidir. Bu gevşeme ve gerginlik çoğu zaman esmer tenli insanların kilolarına bağlıdır. Kilosu fazla olan esmer tenli insanlarda cilt yağ dokusu da fazladır. Bu sayede cilt gergin kalabilir. Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir.
Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır. Esmer tenin biraz daha açığı buğday ten olarak anlatılmaktadır.
- Buğday tenlilere halk arasında kumral da denmektedir.
- Saç renkleri de ten renklerine göre belirlenmiştir.
- Buğday ten renkleri yazın güneşe çıktığında esmerleşir.
- Işın ise güneş olmadığından dolayı daha beyaza yakın bir hal almaktadır.
- Bronz ten rengi ise esmerin kızarmış halidir diyebiliriz.
- Bu ten renginde siyahlıktan çok kırmızı renk pigmentleri daha etkindir.
Sanki esmerin güneşte yanmış halidir. Bu durumdan dolayı bronz ten rengi dışarıdan çok sağlıklı gözükür. Bronz ten renginde hafif pembelik de aktiftir. Beyaz ten rengi esmer ten renginin tam zıt rengidir. Beyaz ten rengi en açık ten renkleri arasındadır.
- Bu ten rengi yazın güneşe çıktığında direk olarak kızarma yaşamaktadır.
- Bu yüzden de hassas bir ten rengidir diyebiliriz.
- Beyaz ten rengi daha çok kış mevsimine uygundur.
- Bu ten rengini güneşin zararlı ışınlarından korumak önemlidir.
- Aynı zamanda beyaz ten renginde sivilce gibi cilt sorunlarına daha sık rastlanmaktadır.
: Ten Renkleri Ve İsimleri Nelerdir? Ten Rengi Özellikleri Hakkında Bilgi
Buğday ten ne oluyor?
Buğday Ten Nasıl Olur? – Buğday ten nasıl olur sorusu aslında buğday renk tenin çok karıştırılmasından kaynaklanmaktadır. Buğday renkli ten; beyaz tenli olmakla birlikte hafif kavruk tene sahip olan ve bu kavrukluğun sarı tonlarında oluşmasıyla gerçekleşen ten rengidir diyebiliriz. buğday ten rengi
Doğuştan siyah saç olur mu?
Saç Renginiz Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler 1- Önden belirtelim. Siyah diye bir saç rengi yoktur derler ya; Elbette vardır, her gün karşılaşıyoruz zaten, değil mi ama!? Böyle denmesinin sebebi, orjinal siyah saçlıların dünyada çok çok az olmaları ; çok koyu renk saçlı esmerlerin ise yaygın olarak siyah saçlı olarak değerlendirilmesi. İnsan ırkının ilk saç rengi olarak değerlendirilen siyahın, bugün bu kadar seyrekleşmiş olması nedendir bilmiyoruz; evrimdir, adaptasyondur, her şey mümkün.
Görsel olarak da yılların flörtöz sarışını Sharon Stone ‘un resmini kullanalım. Çünkü şöyle; Dünya nüfusunun bugün %90’ından fazlasını esmer insanlar oluşturuyor. Tabii, bu büyük oranın içinde esmerin tonları olarak değerlendirilen kumrallar ve kestane saçlılar da var.
,aksine sarışınların çok daha fazla saç teli var! Sarı renkli saç telleri diğer renktekilerden daha ince olduğu için, kafa derisinde daha sık saç teli bulunur. Biz de sıklıkla ince tel ile seyrek saç kavramını birbirine karıştırırız.4- Ve üstelik sarışınların saçları pek de çaktırmadan beyazlar 🙂
Çünkü sarışınlar yaşlandıklarında saçları açık sarıya veya pirinç rengine doğru ağarır. Bu renk de zaten sarı olan saçlarının arasında pek de göze batmaz. Gel gelelim, esmer insanların saçları gümüş grisine doğru beyazlar. Bu renk, koyu renk saçın içinde kendini çok belli ettiği için esmerlerde siyah&beyaz tel ayrımı çok daha belirgin olur.5- Ayrıca saçların ağarmasında en kaliteli renk de kızıl saçtır!
Kızıl saç, tüm saç renkleri arasında en inatçısıdır. Kızıl saçlı insanların saçları kolay kolay rengini kaybetmez, diğer renklere göre çok daha uzun süre dayanır. Kaybetmeye başladığında da beyazlamaz, sadece solmaya başlar.6- Bu arada sarışın olmak her zaman modaydı!
Oksijenli su (hidrojen peroksit) 1818’de, karbonat (sodyum bikarbonat) ise 1791’de icat edildi belki. Ama saç rengini açmak için her zaman yollar mevcuttu. İnsanlar da bu yöntemleri Antik Yunan döneminde bile kullanıyorlardı! Antik Yunanlar, Romalılar ve Keltler’de saç rengini açmak epey modaydı.
Biz ‘az olan değerlidir’ diye biliyorduk. Kızıl saçlılar dünya nüfusunun %1’ini oluşturuyorlar. Bugün de ağırlıklı olarak Kuzey Avrupa’da, hattâ özellikle İskoçya ve İrlanda’da bulunuyorlar. Ancak sanılmasın ki kızıl saçın kökleri de bu bölgelere dayanıyor; Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu gen tarihi açısından kızıl rengin asıl temellerine sahip bölgeler.8- İlginç rakamlarla bitirelim 🙂
Çünkü bu rakamlara göre hepimiz birer Rapunzel ‘iz!
İlk ağzı açık bırakan sayı şu:Bir insan ömrü boyunca ortalama 949 kilometre saç uzatıyor! İkincisi de şu: Saçlar öyle güçlü ki, yalnızca şu an kafanızda bulunan saç miktarı 2 fili taşıyabilecek kadar dayanıklı!
: Saç Renginiz Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler
Buğday tenlilere mavi siyah saç rengi yakışır mı?
Mavi Siyah Saç Rengi Kime Yakışır? – Eğer beyaz tenliysen bu rengi mutlaka denemeni öneriyoruz! Beyaz tenli ve renkli gözlülere çok yakışan bu ton sayesinde oldukça aydınlık ve enerjik görünmek mümkün. Esmerler ise, daha açık mavi tonlarını tercih ederek, ten renklerine uygun bir seçim yapabilirler. Buğday ve beyaz tenlilerin, gözleri kapalı bir şekilde mavi siyah saç rengini tercih edebileceklerini söyleyelim.