1) Oksijenli Su Saç Açma İşlemi – Oksijenli su mikrop öldürücü özelliği ile neredeyse her alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle cilt bakımlarında ve genel temizlik alanında oksijenli su ile pek çok işinizi halledebilirsiniz. Kullanım alanlarını incelediğimizde ise şöyle sonuçlar elde edebiliriz: Adını sıkça saç bakım alanında duyduğumuz oksijenli suyun etkisi bu alanda oldukça büyüktür.
- Oksijenli su saç açma tekniği genellikle kuaförler tarafından uygulanmaktadır.
- Bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyu bir sprey kutusu içinde karıştırın ve güzelce çalkalayın.
- Elinizdeki ürünü saçlarınıza uygulayın.
- Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.
- Eğer saç renginizi açmak için uyguluyorsanız; bir iki uygulama sonunda saçlarınızın yıpranmadan açıldığını görebilirsiniz.
Saçlarınızın rengini açtığı gibi oksijenli su sakal rengini de açacaktır. Az önce tavsiye ettiğimiz uygulamayı sakal için de deneyebilirsiniz.
Contents
Oksijen suyu saç boyasını akıtır mı?
Bu yazı tam senlik, baksana. 🙂 22 Eylül 2020 Evde hemen uygulayabileceğin boyalı saç rengi açma yöntemleri çok pratik! Mevsim geçişlerinde ya da canın ne zaman isterse saçlarının rengini açmak, yenilenmek istemen çok doğal. Ancak saçlarında boya varsa ve saç açma işlemini nasıl yapacağını bilmiyorsan doğru yerdesin! Boyalı saç rengi açma yöntemleri ile dilediğin gibi görünmek için yazımı okumaya devam et! Özellikle yaz aylarında en popüler saç açma malzemelerinden biri olan papatya suyu, güneşin de etkisiyle dilediğin saç rengine kavuşmanı kolaylaştırıyor. Üstelik bu yöntemi boyalı saç rengi açmak için kullananlar da var. Saçlara hoş bir ışıltı da katan papatya suyu ile boyalı saç rengi açma yöntemi nin özellikle kumral, kestane, turuncu ve sarı boyalı saçlarda etkisini çok daha belirgin bir şekilde gösterdiği söyleniyor. Boyalı saç rengi açma yöntemleri arasında yer alan oksijenli su, etkisi yüksek bir malzeme. Bu nedenle kullanırken miktarını ve dağılımını iyi ayarlaman şart. Özellikle saçların koyu renk bir boya ile boyalıysa, rengin eşit şekilde açılması ve dalga dalga, hiç de hoş olmayan bir görüntü olmaması için ekstra özen göstermelisin.
Eczanelerde bulabileceğin oksijenli su ve içme suyunu karıştırarak ihtiyacın olan karışımı elde edebilirsin. Miktarı saçlarının uzunluğuna göre değişecektir ancak bire bir oran uygulaman en doğrusu. Yani 1 fincan oksijenli su kullanıyorsan bir fincan da su kullanmalısın. Hazırladığın karışımı en iyi şekilde uygulamak için bir sprey şişeye boşaltıp saçlarına dikkatlice püskürt.
Ardından daha iyi dağılması için tara ve kurut. Bir-iki saat bekleyip yıkadığın saçlarını kremlemeyi de unutma. Saçlarının yıpranmaması için istediğin rengi bulana kadar bu işlemi haftada bir ya da iki kez tekrarla. Tıpkı papatya kadar doğal bir saç açıcı olan limon, içeriğindeki asitler sayesinde etkisi de güçlü malzemelerden. Ancak bu etki her zaman olduğu gibi daha açık renge boyalı saçlarda kendisini daha iyi gösteriyor. Zaten profesyoneller siyah boyalı saç rengi açma yöntemleri için doğal yöntemleri önermiyor.
Siyaha boyalı saçlar sadece profesyonel işlemler ve deneyimli kuaförler ile açılabiliyor. Aksi halde rengi açmak için üst üste uygulanan yöntemler doğal olsa bile saçı yıpratabiliyor. Limon ile boyalı saç rengi açmak için bir bardak limon suyunu bir litre su ile karıştırıp sprey bir şişeye boşalt ve ardından saçlarına uygula.
Durulama gerektirmeyen bu yöntemi uyguladıktan sonra güneşe çıkıp saçlarının kurumasını beklemen yeterli! ” Boyalı saç rengi açma doğal yöntemlerle nasıl olur?” öğrendiğine göre sıra dilediğin yöntemi uygulamakta! Bu arada yöntemleri uygularken ihtiyacın olacak her şeyi alırken kazanmayı unutma.
Oksijenli su saça zarar verir mi?
Oksijenli su ile saç rengi açmak zararlı mıdır? Düzey Filtrele: ? Kadınların mutlu mutsuz anlarında en çok değişiklik konusunda tercih ettikleri şey saçları olmaktadır. Saçların renklerini açmak onlar için bir hayli huzur ve rahatlatan bir yapısı olmasından dolayı kişilerin vazgeçilmezleri olmaktadır.
Saçların renklerini açmak her ne kadar önemli olsa bile bir yandan da onların zarar görmemesi de önem arz eder. Çünkü dış görünüm açısından bir hayli önemli yeri bulunmaktadır. Bundan dolayı da zarar görmemesi için doğal olan yöntemler tercih edilmektedir. Her ne kadar bazı saç tiplerine zarar vermiyor olarak gözüküyor olsa bile oksijenli su yardımı ile saç açmak kişilerin saçlarına zarar verebilir.
Oksijenle saç açma konusunda en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi olmasının ana nedeni kısa süre içerisinde sonuca ulaştırmasıdır. Her ne kadar hızlı bir şekilde saçların rengini açıyor olsa bile ciddi anlamda zarar vermektedir. İşlemleri saçların yanarak açılmasıyla sağlıyor.
Saçları yaktığı için de ciddi anlamda zararları vardır. Eğer saçlarınızda oluşması mümkün olan zararları azaltmak istiyor iseniz de bu anlarda sizler de saçlarınıza oksijenli suları uygulamadan önce ve uyguladıktan hemen sonra krem sürmeyi tercih edin. Bu biraz daha az yanmasını sağlayacaktır. Oksijenle saç açmada yanma olmasının sebebi ise bu sıvı içerisinde oksijen miktarının fazla olmasıdır.
Sadece bir kere yapmak yerine bu işlemi bilinçsiz bir şekilde sık olarak yapar iseniz saçların sadece yanmasına değil kuruyarak dökülmesine de neden olabilirsiniz. Saçların yapısını değiştirerek kuru hale geçmesine engel olmak için işlem biter bitmez saç diplerinize bakım yağları ile masaj yapmayı ihmal etmeyin.
Oksidan tek başına saç açar mı?
Oksidan krem kozmetikçilerden satın alınıp saç rengini açmak için kullanılabilir. Böylece saç boyalarından çok daha ucuza saç renginizi açabilirsiniz. Ancak oksidan bilinçsizce kullanıldığında istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.
Oksijenli su saça sürülür mü?
1) Oksijenli Su Saç Açma İşlemi – Oksijenli su mikrop öldürücü özelliği ile neredeyse her alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle cilt bakımlarında ve genel temizlik alanında oksijenli su ile pek çok işinizi halledebilirsiniz. Kullanım alanlarını incelediğimizde ise şöyle sonuçlar elde edebiliriz: Adını sıkça saç bakım alanında duyduğumuz oksijenli suyun etkisi bu alanda oldukça büyüktür.
Oksijenli su saç açma tekniği genellikle kuaförler tarafından uygulanmaktadır. Bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyu bir sprey kutusu içinde karıştırın ve güzelce çalkalayın. Elinizdeki ürünü saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Eğer saç renginizi açmak için uyguluyorsanız; bir iki uygulama sonunda saçlarınızın yıpranmadan açıldığını görebilirsiniz.
Saçlarınızın rengini açtığı gibi oksijenli su sakal rengini de açacaktır. Az önce tavsiye ettiğimiz uygulamayı sakal için de deneyebilirsiniz.
Oksijenli su neden yakar?
Bir kesiğe ya da açık yaraya oksijenli su temas ettiğinde hemen köpürmeye başladığı görülür. Köpürme, hidrojen peroksitin enzim etkisiyle parçalanmasından kaynaklanır. Hidrojen peroksit molekülü iki hidrojen ve iki oksijen ato- mundan oluşur (H2O2).
Sıvı peroksit saç açar mı?
Peroksit ile Saç Nasıl Açılır? Peroksit isim olarak yabancı gelse de özellikle saç boyayanlar için oldukça tanıdık bir madde. Peroksit kalıcı saç boyalarının yanında küçük şişelerde verilen sıvıdır. Çoğunlukla krem boyalar ile birlikte satılır, sıvı pigmentlerle de kullanılır.
Boyanın inceltilerek saça sürülebilir hale gelmesini sağlar ve saça nüfuz etmesine etki eder. Peki peroksiti kullanarak yalnızca saç mı boyayabiliriz yoksa boya olmadan peroksit kullanarak saçımızda değişiklik yapabilir miyiz? Bu sorunun cevabı; evet. Peroksit saç açma yöntemlerinin arasında yer alır.
Peroksit ve buna benzer maddeler saçın keratin yapısına zarar verdiği için saçlarınızda yıpranmalar meydana getirecektir, baştan uyarmakta fayda var. Ancak türevlerine göre daha az zararlı olduğunu söyleyebiliriz. Görsel: Wired Koyu renkli saçlar için çok fazla bir açma etkisi göstermeyecektir. Yani koyu kahve ya da siyah bir saça sahipseniz saçınızı sarıya kadar açmasını beklemeyin. Sarı alt tonlu bir açık kahve elde etmenizi sağlayabilir. Bu yüzden koyu renk saçlara sahip olanların bu durumu göz önünde bulundurmasında fayda var.
Eğer koyu kahve saçlarınızdan çok sıkıldıysanız ve bir değişiklik yaparak çikolata kahve, açık kumral tonlarına geçmeyi düşünüyorsanız o zaman etkili olabilir.Açık renkli saçlardaki açma performansı elbette daha yüksek. Peroksit ile saçınızı açmaya karar verdiğinizde koyu renkli bir saç rengine sahipseniz %9’luk, açık renkli bir saça sahipseniz %6’lık bir peroksit seçmelisiniz.
İhtiyacınız olan malzemeler:
1 şişe peroksit ( eğer çok uzun veya sık saçlarınız varsa yeterli gelmeyebilir )Boya kabıBoya fırçasıKrepe tarağıEldivenHavluFirketeSaç kurutma makinesi veya saç düzleştiricisi
Uygulanışı:
Peroksiti boya kabına boşaltarak hafifçe karıştırın.
Ensenize bir havlu serip firketelerle sıkıştırın, böylece kıyafetlerinize damlatma riskini ortadan kaldırmış olursunuz.
Krepe tarağıyla saçınızı tutamlara ayırın.
Peroksiti tüm saçınıza eşit miktarda uygulayın.
Saç diplerinize sürerken dikkatli davranın ve saç köklerinizin daha az yıpranması için peroksit ile nüfuzundan kaçının.
Tüm saça uyguladıktan sonra saçlarınıza nazik hareketlerle masaj yapın.
Bu sürenin sonunda saçınız peroksiti emmeye başlayacaktır.
Saç kurutma makinesi ile tüm tutamları kurutun, Bu aşamada saç düzleştiricisi de kullanabilirsiniz. Amaç saçı ısıtmak ve peroksitin harekete geçmesini sağlamaktır.
Kurutma işleminden sonra maksimum yarım saat daha bekleyip saçınızı soğuk suyla yıkayın.
Saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi kullanın.
Eğer imkanınız varsa boyayı uygulamak için bir gün bekleyin. Peroksit çok kuvvetli bir açıcı olmadığı için boyasız saçlarda daha yüksek performans gösterir. : Peroksit ile Saç Nasıl Açılır?
Oksijenli su ne için kullanılır?
Oksijenli su nedir, ne işe yarar, günlük yaşamda oksijenli suyu nerelerde ve nasıl kullanabiliriz? Tüm merak edilenler. – Oksijenli su, diğer adıyla hidrojen peroksit olarak da bilinen bir kimyasal maddedir. Günlük yaşamda ; güzellik, sağlık, tıp ve bitki bakımı gibi birçok alanda kullanımı mümkün olan bu maddenin faydaları oldukça fazladır.
Hangi oksidan daha çok açar?
Oksidan nedir? – Saç rengini açmak isteyenlerin aklına ilk olarak oksidan kullanmak geliyor. Oksidan, boya kutularından çıkan beyaz renkli sıvı kimyasalın ismidir. Saç açısı olarak bilinen oksidan genellikle krem formda üretiliyor. Oksidan kremi, boya ile karıştırarak aktif hale getirebilir ve saçına sürebilirsin.
- Boyanın aktifleşmesini sağlayan oksidan, saç boyasının saça nüfuz etmesini ve saçın renk değiştirmesini sağlıyor.
- Saç açıcı oksidan her ne kadar kolay ulaşılabilir bir ürün olsa da, çok dikkatli kullanılması gerekiyor.
- Oksidan saçlarında gereğinden fazla kaldığında yıpranma yapabiliyor ve saçların kurumasına yol açıyor.
Oksidan alırken kaç volume aldığına da dikkat etmelisin. Oksidan seviyesi arttıkça, saç açıcının etkisi güçlenir. Eğer saç rengini 2-3 ton açmak istiyorsan 10’luk oksidan almak senin için yeterli olacak. Daha fazla saç rengi açmak isteyenler 20’lik, 30’luk oksidanları tercih ediyorlar.
Saç boyasını ne Akitir?
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Oksijen suyu saç rengini açar mı?
1) Oksijenli Su Saç Açma İşlemi – Oksijenli su mikrop öldürücü özelliği ile neredeyse her alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle cilt bakımlarında ve genel temizlik alanında oksijenli su ile pek çok işinizi halledebilirsiniz. Kullanım alanlarını incelediğimizde ise şöyle sonuçlar elde edebiliriz: Adını sıkça saç bakım alanında duyduğumuz oksijenli suyun etkisi bu alanda oldukça büyüktür.
Oksijenli su saç açma tekniği genellikle kuaförler tarafından uygulanmaktadır. Bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyu bir sprey kutusu içinde karıştırın ve güzelce çalkalayın. Elinizdeki ürünü saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Eğer saç renginizi açmak için uyguluyorsanız; bir iki uygulama sonunda saçlarınızın yıpranmadan açıldığını görebilirsiniz.
Saçlarınızın rengini açtığı gibi oksijenli su sakal rengini de açacaktır. Az önce tavsiye ettiğimiz uygulamayı sakal için de deneyebilirsiniz.
Saç boyasını ağartıcı olarak ne katılır?
Saç Boyarken Dikkat Etki sürelerine ve derinliğine (penetrasyon) bağlı olarak saç boyası kozmetikleri kendi içinde ağartıcılar, kalıcı boyalar, yarı kalıcı boyalar ve geçici boyalar olarak sınıflandırılabilirler. Tek seferlik uygulamada saçların bu ürünlerden zarar görmesi beklenen bir durum değil; fakat çok defa boya uygulamasına, işlemin ağır kimyasallarla yapılmasına bağlı olarak saça zarar verebilir.
- Saça en çok zarar veren işlem, renk açılması yada ağartma işlemidir.2 tür ağartıcı var: Birincisi oksijenli su (hidrojen peroksit ) içerenler ki daha fazla bunlar kullanılıyor ve ikinci olarak da çinko formaldehit sulfoksilat içerenler.
- Hidrojen peroksit içeren ağartıcılarda yüksek PH (10) derecelerinde etken ajan saçın korteksi içinde bulunan melanin pigmenti ile reaksiyona girerek saçı daha açık renge dönüştürür.
Ağartıcılar uygun kullanımda iyi tolere edilen ürünlerdir. Fakat 6-8 hafta aralıklarla veya daha sık uygulamalarda, saç uçlarında hasara bağlı protein kaybı, deride kontakt dermatit ve allerjiye neden olabilir. Kalıcı saç boyaları piyasada en fazla tercih edilen ürünler.
Saç boyalarında değişen oranlarda, % 3-6 civarında hidrojen peroksit ve boya maddesi (p-Phenylenediamine/PPD ya da aminofenoller) bulunur. Boya maddesinin saçın telinin içine, korteksine girebilmesi için PH‘sı yüksek (10 civarı) olmalıdır; bunun için boya ürünlerinde amonyum veya etonolaminler kullanılır.
Hidrojen peroksit, saç teli içindeki boya maddesi olan melanini hem oksitler hem de boya öncül molekülleriyle eşleştirerek saç korteksinde yeni renkli moleküller oluşturur. Kalıcı saç boyaları uygulandıktan sonra saç rengi şampuanla kolayca çıkarılamaz, yüksek ısıya ve ışığa dayanıklıdır.
Bu ürünlerin kullanımından kaynaklanan saç hasarı aslında boya maddesinin kendisine bağlı değildir. Daha çok içeriğindeki alkali bileşenlerinin saç telinde şişmeye neden olması ve saçın dış kabuğunda (kütikül) hasar oluşturmasına ve protein kaybına bağlıdır. Zararı minimize etmek için önerilen, kullanılan kalıcı boyanın orijinal saçtan çok daha açık veya koyu renkte olmaması, mümkün olduğunca saçın orjinal rengine yakın olmasıdır.
Yarı kalıcı boyalar amontum ve etanolamin içermediklerinden ve daha düşük konsantrasyonda hidrojen peroksit (%2) içerdiklerinden tabii ki kalıcı boyalarla kıyas edildiğinde saça daha az zarar verirler. Saç boyalarında bulunan oksijenli su (hidrojen peroksit) içeriği çok kritik.
Hidrojen peroksit içeriği azaldıkça ürünün saç teline girişi oranı da azalır ve boya saçtan daha hızlı temizlenir,Örneğin %2 hidrojen peroksit içeriren yarı kalıcı saç boyaları, 12-14 yıkamaya dek dayanıklı iken; hidrojen peroksit miktarı azaldığında, bu sayı 6-10 yıkamaya düşer ve hiç hidrojen peroksit içermeyen saç boyaları ise geçici boyalardır ve 1-2 yıkamada boya saçtan temizlenebilir.
Geçici boyalar daha ziyade orijinal saçlardaki kırlaşmayı azaltmak, grileşmeyi örtmek, istenmeyen tonları azaltmak için kullanılırlar. Bu geçici boyalar piyasada şampuan veya krem şeklinde bulunurlar ve ıslak, yeni şampuanlamış saçlara uygulanıp sonrasında durulanarak kullanılırlar.
Kalıcı boyalar saç teli dış yapısını, kütikül tabakasını hasara uğratarak saçın su geçirgenliğini artırır, yüksek derecede protein kaybı ve yıkıcı hasara neden olur. Kalıcı saç boyalarında hidrojen peroksit oranı %3-%6 arasındadır. Saç hasarını azaltmak için %2 hidrojen peroksit içeren yarı kalıcı saç boyaları kullanılmalı ve saç proteinlerine zarar veren ağartıcılardan uzak durulmalıdır.
: Saç Boyarken Dikkat