26 Mart 2019 Saç kökleri, ekildikten 10 gün sonrasında ekildikleri yere oldukça sağlam bir şekilde adapte olurlar. Tabii ki bu on günlük süre sonrasında da 5 gün kadar, yani ilk 2 hafta, operasyon sonrası bakım kurallarına uymak gerekli ama saç köklerine 10 günden sonra zarar vermek biraz zor.
Ancak kafanın ekim yapılan alanı bir yere çarpılırsa; kökler elle ve bilerek zorla çıkarılırsa saç kökleri zarar görür. Bu sırada zaten kanama olacaktır. Bir de saç ekimi sonrası oluşan sert kabuklanmalar var. Hastalarımız sık sık sorarlar hocam bunlar zarar verir mi diye. Bunlar ekim alanında kuruyan ve kalın bir tabaka oluşturabilen kan pıhtılarıdır.
İlk 2 haftadan önce bunları tırnaklamak ya da temizlemek için fazla basınçla yıkamak ya da zorla koparmak ekilen saç köklere zarar verebilir. Greftlerin dışarı çıkmasına ve saç kaybına neden olabilir, Operasyon sonrası dönemde yıkama çok önemli: ilk hafta çok nazik ve neredeyse hiç basınç yapmadan parmak uçlarıyla ekim alanı yıkanmalı.2.
Contents
Ekilen saçlar ne zaman kaynar?
Saç Ekim Sonrası Sonuçları ve Beklentiler – Saç ekimine başlarken Açıklık alan işaretlenir ve donör olarak kullanılacak bölge belirlenir. Öncelikle donör bölgeden greftler alınarak hazırlanır daha sonra bu greftlerin taşınacak olan bölge çevresindeki saçların yönüne açısına göre ekilir.
Bu yön ve açı kilit bir öneme sahip püf noktalarından biridir ki doğal görünümü elde etmek adına uygulanan çok başarılı bir yöntemdir. Saç ekim sonrası önemli bir süreçtir, ekim yoğunluğuna göre size bir takım tavsiyelerde bulunulur. Bu tavsiyeler hem sonuç açısından bir başarı yakalamak hem de en hızlı iyileşme sürecini geçirmek adına kayda değerdir.
ilk bir kaç gün saçların suyla temas etmemesi gerekmektedir. Ancak size belirtildiği günden sonra yine önerilen şampuanla tarif edildiği şekilde yıkamak mümkündür. İyileşme süreci yaklaşık olarak (10) on gündür ancak tam iyileşme yaklaşık (8) sekiz ya da on hafta sürmektedir.
Saç ekimi neden tutmaz?
Operasyon Sonrası Yetersiz Bakım Bazı hastaların saç derisinde aşırı kabuklanmalar oluştuğu görülmektedir. Bu bölgeyi kaşımak ya da yanlış yıkama uygulamaları saç köklerinin ekilen alana tutunmasını engelleyebilmektedir. Bazı başka vakalarda da kötü hijyenik koşullar sebebi ile enfeksiyona rastlanabilmektedir.
Tepeye neden saç ekilmez?
Tepe Bölgesi Saç Ekimleri Tutar mı?- ilhanserdaroglu.com Sevgili dostlar, Hastalarımız bize sorarlar hocam tepe bölgesine yapılan saç ekimi acaba iyi tutar mı, tepeye yapılan ekimler kendini belli etmiyor, acaba neden vs diye. Tepe kısmı, yani erkeklerde arkada, tam da saçların döner noktasından başlayan kelliğe yapılan saç ekimleri özellikle biz cerrahları zorlar.
Çünkü kafa derisinde bu alan dik plandadır ve özellikle arkadan çıplak gözle kolaylıkla farkedilmeye, görülmeye aday bir bölgedir. Bu alana saçlı deride “billboard” bölgesi diyebiliriz: bir ilan sergilenirmişçesine açıklık çok bariz belli olur. Buranın tek seansta yeterince kapatılması ve tatminkar sonuç alınabilmesi bazı nedenlerle biraz daha zor.
Saç ekimi işlemi sonrası iyileşme ne kadar sürede tamamlanır?
Vertex alanında saç kıllarının gül yaprağı, rüzgar gülü gibi açan bir çiçek gibi etrafa yayılmasından dolayı, greftlerin de böyle ekim yapılmaları gerekli. Bu nedenle görsel bir yoğunluk sağlamak gerçekten zor. Oysaki ön tarafta, birbiri ardına saklanan ve açıklığı daha kolay kamufle eden saç köklerinde görsel bir yoğunluk sağlamak daha kolay.
- Tepe kısmı genellikle (ve tabii olarak) bir daire şeklinde açılmakta ve yüzey alanı pi X yarı çapın karesi olduğundan örtücü efekt için daha fazla grefte ihtiyaç duyulmakta.
- Son olarak tepe kısmı, ön tarafa göre göreceli olarak daha az kan damarına sahip ve beslenmesi daha zor bir alan.
- Bu nedenle saç ekimi sonucu oluşan fire de ön kısımlara göre daha fazla ve yeni çıkan saç kökü sayısı az olabiliyor.
Bu yüzden, grade 4-7 norwood açıklığı olan, yani geniş alanlarda dökülmeleri olan hastalarımıza (özellikle tepe açıklığı da genişse) önden arkaya doğru tek seanslık bir saç ekimi planlandığında, tepe ekimlerinin doyurucu olamayabileceği ve ileride 2.
kez saç ekimi yapılmaları gerekebileceği (ya da revizyona ihtiyaç olabileceği) önceden belirtilmeli, Tepe bölgesinde saç çıkışı, ön taraflara göre biraz daha gecikebilir ve 3,5-4 ayı bulabilir. Ben özellikle tepe ekimlerinde saç ekimi sonucunu destekleyen ve “yeni ekilen fidana can suyu, gübre” vermek gibi düşünülebilecek, destek tedavilerini hastalarıma öneriyorum.
Bu tedavilerin başında PRP gelmekte. Trombositler yoğunlaştırılmış olarak saç ekim yerlerine enjekte edildiğinde iyileşme ve saç köklerindeki beslenmede artış görülüyor, böylece greftlerin canlılık oranı artmakta ve daha çabuk çıkmaları sağlanmakta. Son olarak saç ekimi sonrası alınacak sonucun mükemmelliğinin ve kapatıcılık oranının, nerede, hangi alanda olursa olsun, sizin kendi saç yapınızın (deri ve saç rengi arasındaki renk/ton farklılığı ya da uyumu; saç telinin ince ya da kalın olması, saç telinin düz ya da kıvırcık olması gibi ) özelliklerine bağlı olduğu unutmamalı.
Tepeye ekilen saç neden tutmaz?
Tepe bölgesine yapılan saç ekimi işlemi diğer bölgelere göre daha zordur ve farklı bir şekilde yapılmaktadır. Bu bölgenin daha zorlayıcı olmasının sebebi; bu alanın dik bir bölge olması ve arkadan bakıldığında çok net bir şekilde fark edilmesidir. Özellikle sık ve gür saçlar elde etmek çok daha zordur.
Saç ekiminden kaç gün sonra kabuklar dökülür?
Saç Ekiminden Sonra Kabukların Dökülmemesi Cerrahiden sonra greft etrafındaki kan, kahverengimsi renkli bir kuru kabuğa dönüşebilir, genellikle ameliyattan sonraki 10 ile 20 gün içinde düşmesi gerekir, aksi takdirde sertleşir ve düşmesi zorlaşır. Saç ekimi ameliyatından birkaç gün sonra kabuklar fark edilmeye başlanır.
Bunun nedeni, saç greftlerinin çıkarılması ve daha sonra transfer edilmesi sırasında oluşan küçük insizyonlar nedeni ile kafa derisinde oluşan travmalardır. FUE ve DHI tekniklerinde insizyonlar küçük olsa da iyileşme ile birlikte birkaç gün içinde kabuklanma başlar. Saç ekiminde bu oldukça olağan bir süreçtir.
Saç derisinin bir şerit halinde çıkarıldığı FUT (Folliküler Ünite Transplantasyonu) tekniğinde, kafa derisinde daha büyük bir yara ve daha fazla kabuklanmalar bekleyebilirsiniz. Kısacası kabuklanmanın oranı kullanılan tekniğe göre değişiklik gösterir.
Kabuklar saç naklinden ne kadar zaman sonra düşer? Kabuklar genellikle 7-14 gün arasında kendiliğinden düşer, ancak bu, yerleştirilen saç greftlerinin sayısına, yoğunluğuna ve alıcı bölgede yapılan kesilerin boyutlarına bağlı olur. Kabukların dökülmesi için ne yapılmalı?
Gerçekten çok şey yapmak zorunda değilsiniz, çünkü kabuk yırtılması doğal olarak gerçekleşir İlk yıkama esnasında kabukların dökülmesi için gerekli tedavi saç ekim merkezi uzmanlarımız tarafından uygulanır. Sonrasında yapmanız gerekenlerle de ilgili size ayrıntılı bilgi verilir.
- Diğer saç nakli doktorları ayrıca hastalarına, duş yaparken parmak uçlarını kullanarak hafifçe masaj yapmalarını önerir.
- Dairesel hareketle bu yavaş yavaş kabuklarını çıkartabilir, ancak aynı zamanda çivi kullanmamak için son derece dikkatli olmalısınız.
- Afa derisi iyileştikten sonra yani kritik dönem geçtikten sonra kafa derinize masaj uygulayabilirsiniz.
Bu günde en az 10 dakika sürerse iyileşme süresini azaltmaya yardımcı olur. Ancak, saç ekimi ameliyatından sonra doktorunuzun vereceği süreden itibaren masaj yapmaya başlamanız çok önemlidir. Kabukları asla kaldırmamak önemlidir, çünkü yeni nakledilen saç greftlerini yerinden oynatabilir.