Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunları, saç şekillendirme, manikür, pedikür, cilt bakımı, kozmetik, kalıcı ve kalıcı olmayan epilasyon gibi pek çok görevi profesyonel bir şekilde yerine getirir. Bu bölümden mezun olan kişiler, güzellik merkezlerinde ya da kuaför salonlarında çalışabilir.
Contents
- 1 Güzellik uzmanı hastanede çalışabilir mi?
- 2 Saç Bakımı ve güzellik Hizmetleri hangi fakülte?
- 3 Meslek lisesinde kuaförlük bölümü var mı?
- 4 Bayanların saçlarını yapan meslek nedir?
Saç bakımı ve güzellik Hizmetleri okuyan ne iş yapar?
2 yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunları güzellik sektöründe istihdam edilir. Saç bakımı ve saç şekillendirme, kozmetik ve makyaj, cilt bakımı ve onarımı, manikür – pedikür, kalıcı ve gündelik epilasyon gibi süreçlerde görev alırlar.
Saç bakımı ve güzellik Hizmetleri Bölümü nerede çalışır?
Sıkça Sorulan Sorular – 1 – Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ne zaman Eğitim-Öğretime başladı?
Programımız 2020-2021 Öğretim yılında 28 öğrenci ile Eğitim ve Öğretime başlamıştır.
2 – Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir?
Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz başta güzellik salonu ve merkezlerinde olmak üzere SPA ve Wellness merkezlerinde, Termal SPA merkezlerinde, Terapi ve Bakım merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşları içerisindeki kuaför salonlarında, Day SPA merkezlerinde, hastanelerin kozmetoloji ünitelerinde uygulayıcı olarak çalışabilirler. Kozmetik ürün, cihaz, ekipman firmalarının eğitim, Ar-GE, satış ve pazarlama departmanlarında uzman veya yönetici kadrolarında çalışabilirler. Sahne sanatları ile ilgili (TV, Sinema, Tiyatro) resmi veya özel kurum ve kuruluşların ilgili ünitelerinde uygulayıcı ve/veya yönetici olarak çalışabilirler. Yazılı ve görsel medyanın saç, güzellik, moda ile ilgili yayınlarında uzman, danışman veya editör yönetmen boyutuyla görev alabilirler. Branşla ilgili kendine ait özel işletmeler kurabilirler. Dermatoloji, fizyoterapi ve plastik cerrahi klinik ve muayenehanelerinde de görev alabilirler. Hastanelerde klinik kozmetolog vb. olarak görev üstlenebilmektedirler.
3 – Bu bölümde üniforma zorunluluğu var mıdır?
Bölümümüzde üniforma zorunluluğu yoktur.,
4 -Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Bartın Üniversitesi’nin hangi kampüsündedir?
Bölümümüz Ağdacı Kampüsü’nde bulunmaktadır.
5 -Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünde staj yapma zorunluluğu var mıdır?
Bölümümüzde zorunlu staj mevcuttur. Öğrencilerin zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.
6 – Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünün atölye olanakları nelerdir?
Yüksekokulumuz bünyesinde öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dökebilecekleri atölyemiz mevcuttur. Dersler kapsamında bu atölyede uygulamalar yapılmaktadır.
7 – Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünün üst kademeye geçiş olanakları nelerdir?
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri önlisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde, üniversitelerin Kimya lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
8 – Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümünün öğrenci kabul koşulları nelerdir?
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen ilgili mevzuat doğrultusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından programa öğrenci kabulü sağlanmaktadır. Detaylı bilgi için ÖSYM sayfasında yer alan kılavuzu inceleyiniz.
9 – Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümün mezuniyet koşulları nelerdir?
Öğrencilerimizin Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programından mezun olabilmesi için, genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olması, Eğitim-öğretim programında yer alan tüm zorunlu dersleri başarması, programda öngörülen diğer tüm çalışmaları başarması, toplam 120 AKTS kredilik iş yükünü tamamlaması, İlgili Yönetim Kurulunca Mezuniyetine karar verilmiş olması gerekir. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.
10 – Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü mezunları hangi diploma ve ünvanı alırlar?
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programını bitirenler önlisans diploması almaya hak kazanırlar. Diplomada “Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı önlisansını tamamlamıştır” ibaresi yer alacaktır. Mezunları “Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Meslek Elemanı” unvanını alır.
: Sıkça Sorulan Sorular – Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı – Bartın Üniversitesi
Güzellik uzmanı hastanede çalışabilir mi?
Hastane ve kliniklerde, güzellik salonlarında, bay bayan kuaför salonlarında, cilt bakım salonlarında, masaj salon ve merkezlerinde, otel ve termal otellerde, SPA merkezlerinde çalışma imkânları vardır.
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri ne demek?
Alanın Tanımı Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı; Saç Bakımı, Cilt Bakımı, Makyaj dallarına ait bilgi, bece- ri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.
Güzellik bölümü ne kadar maaş alır?
Yıllar geçtikçe güzellik ve estetik duygular son derece önemli bir hal aldı. İnsanlar sosyalleştikçe görünümlerine eskisinden daha çok özen göstermeye başladı. Elbette bu durum yeni sektörlerin gelişmesine olanak sağladı. Estetisyenlik de, gelişen güzellik alanı altında gelişmeye başlayan mesleklerden bir tanesi konumunda.
- Bu meslek doğrudan güzellik ile ilgili bir alan olması sebebiyle, cilt yapısından tutunda insan anatomisi özelliklerine kadar birçok konuda bilgi sahibi olmak gerekmektedir.
- Tabi ki güzellik alanında kullanılan malzeme bilgisi de bu meslekte bilinmesi gereken bilgiler arasında yer alıyor.
- Estetisyenlik ile ilgili birçok şehirde birçok kurs düzenlenmektedir.
Tabii bu meslek ile ilgilenmek isteyenlerin bilmesi gereken önemli bazı hususlar bulunmaktadır. Estetisyenlik mesleğini tercih edecek kişilerin para kazanma gayesinin dışında, bu mesleği severek yapmaları gerekmektedir. Bu meslekte başarılı olmanın en önemli şartlarından bir tanesi, mutlaka bu işi sevmektir. Peki güzellik uzmanlarının/estetisyenlerin maaşı ne kadar? Estetisyen olabilmenin en önemli şartlarından bir tanesi MEB onaylı mezun sertifikasına sahip olmaktır. Elbette sertifikayı almakla iş bitmiyor. Sektörde kendine her an yeni bir şeyler katarak kendini geliştirmek, iyi kazanmak için olmazsa olmazlardan bir tanesidir.
Estetisyenlik kursundan MEB onaylı sertifikasını yeni alan bir estetiysen, asgari ücretin biraz üzerinden kazanmaya başlıyor. Eğer mesleğinde kendisini geliştirerek emin adımlarla ilerliyorsa, sene bazında maaşı biraz daha yükselmeye başlıyor. Bir güzellik uzmanı/estetisyen maaşı, 2,500 TL+prim civarına kadar yükselebiliyor.
Uzman bir estetisyen her yerde bulunmayan nitelikli eleman özelliğine sahiptir. Başarılı ve tecrübeli bir estetisyen ise ortalama olarak 4.000 TL civarında bir maaş alabilir. Marmara Meslek Kursu, mezunlarını sertifikayı verdiği gibi bırakmakla kalmıyor, mezunlarına iş olanakları sağlıyor.
Kuaför olmak için hangi bölüm okunmalı?
Kuaför Olmak için Gerekli Eğitimler Nelerdir? – İyi bir kuaför olmak için üniversitede Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü okunmalıdır. Ancak kuaför olmak isteyen kişiler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı eğitim kurumları ya da halk eğitim merkezleri tarafından verilen Kuaförlük Kursu’na katılıp Kuaförlük Belgesi alarak da bu mesleği icra edebilir.
Saç bakımı ve güzellik Hizmetleri Bölümü TYT mi AYT mi?
Üniversite Sayısı: Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü toplam 19 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Güzellik Bölümü sayısal mı sözel mi?
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor? Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü, TYT puan türü ile öğrenci alıyor. Bu bölümde okuyacak kişilerin cilt bakımı, saç tasarımı ve makyaj gibi konulara meraklı olması gerekir.
Saç bakımı ve güzellik Hizmetleri kaç puan?
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü burslu seçeneği için İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu taban puanı 303,43641, başarı sıralaması 453226’dır. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ikinci öğretim burslu için İstanbul Aydın Üniversitesi taban puanı 294,39705, başarı sıralaması 514208’dir.
Güzellik uzmanları Botox yapabilir mi?
“MERDİVENALTI İŞYERLERİ BU İŞİ YAPIYOR” – Bir güzellik salonu var. O salonda lazer, yoğun dalga akımı cihazlar cilt yenileme, masküler damar tedavisi, lezyon tedavisi, botoks, dolgu ve benzeri birçok işlem yapılıyor. Bunları uzman kişiler yapsa. Bunlar tıbbi işleme girmiyor mu? Hiçbir şekilde dolgu, botoks güzellik salonlarının uzmanlık alanında değildir.
Damar sıkar gibi işlemler de güzellik uzmanlarının işi değildir. Ancak yurt dışından gelen; hatta oturum izni olmayan, ülkemizdeki kanunlardan bihaber olan insanlar merdiven altı işletmeler içerek açarak bu işlemleri yaptı ve biz gerçek esnaflar çok zarar gördük. Bizim işimiz damar sıkma, ben yakma, dolgu, botoks veya dediğiniz gibi lezyon üzerine çalışma değildir.
Epilasyonda kıla yönelik olan hizmetler tamamen güzellik uzmanının işidir. Hatta gidin polikliniklere, oralarda bile Alexandra gibi agresif cihazı hekimler kullanmıyor, güzellik uzmanlarına kullandırtıyor ki, bu da bir suç.
Bir güzellik salonu açmak ne kadara mal olur?
Güzellik Salonu Kurulumu Maliyetleri Nasıldır ? – Güzellik salonlarına alacağınız ürünler fiyatın artmasında birinci etkendir. Geniş bir ürün yelpazesine sahip işletme olabilmek için masraftan kaçınmazsanız 250-400 bin lira arasında bir rakamla güzel bir salon kurabilirsiniz. Ortalama bir salonu 100 bin lira ile de kurabilirsiniz.
- Ortalama bir güzellik salonu kurulumu nda olabilecek cihazlar
- Lazer Epilasyon
- Cilt Bakımı 6+1- 9+1
- G5+Pasif+Lenf
- Plazma Pen – Dermapen
- Sedye+Etejer+Tabure
4 seviye güzellik uzmanlığı ne demek?
Güzellik Uzmanı ( Seviye 4 ), iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak, sağlık ve kalite kurallarına uygun olarak, cilt ve vücut bakımı, epilasyon ve depilasyon ile makyaj işlemlerini yürütme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Saç Bakımı ve güzellik Hizmetleri hangi fakülte?
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, ” Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var?” sorusu gelmektedir. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları ile ilgili detayları aşağıdaki tablo aracılığıyla öğrenebilirsiniz.
Üniversite | Bölüm Adı | Puan Türü | Kontenjan | Yer.2021 2020 2019 2018 | Başarı Sırası | Taban Puanı |
---|---|---|---|---|---|---|
Manisa Celâl Bayar Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 40+1 40+1 | 41 41 | 242,62033 244,06608 | 881.208 996.000 |
Mersin Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ-Ücretli) (2 Yıllık) | TYT | 50+2 50+2 | 52 52 | 234,94371 235,87777 | 970.721 1.095.000 |
Çukurova Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 50+2 — | 52 — | 235,30340 — | 966.495 — |
Dicle Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 60+2 60+2 | 62 62 | 236,16301 239,71820 | 956.433 1.048.000 |
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) (2 Yıllık) | TYT | 6+0 — | 6 — | 239,13148 — | 921.739 — |
İstanbul Kent Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) (2 Yıllık) | TYT | 6+0 — | 6 — | 250,74002 — | 785.018 — |
Anadolu Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 65+2 65+2 | 67 67 | 256,15997 263,93509 | 722.068 776.000 |
İstanbul Gelişim Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) (2 Yıllık) | TYT | 11+0 9+0 | 11 9 | 257,75451 272,83274 | 704.335 690.000 |
İstanbul Aydın Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ) (Burslu) (2 Yıllık) | TYT | 7+0 8+0 | 7 8 | 259,83703 294,39705 | 681.777 514.000 |
İstanbul Aydın Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) (2 Yıllık) | TYT | 9+0 8+0 | 9 8 | 271,32802 282,26282 | 568.528 608.000 |
İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) (2 Yıllık) | TYT | 8+0 6+0 | 8 6 | 274,87718 303,43641 | 537.052 453.000 |
İstanbul Aydın Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ) (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 43+0 46+0 | 30 46 | Dolmadı 197,29612 | 1.622.878 1.616.000 |
Yakın Doğu Üniversitesi (Lefkoşa) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) (2 Yıllık) | TYT | 12+0 17+0 | 5 7 | Dolmadı — | 1.613.967 — |
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 34+0 — | 5 — | Dolmadı — | 1.607.367 — |
İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 41+0 34+0 | 41 34 | 188,51676 221,23414 | 1.593.064 1.284.000 |
İstanbul Kent Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 34+0 — | 7 — | Dolmadı — | 1.558.155 — |
Manisa Celâl Bayar Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (KKTC Uyruklu) (2 Yıllık) | TYT | 1+0 2+0 | 1 —- | 192,88231 — | 1.552.207 — |
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 23+0 — | 10 — | Dolmadı — | 1.544.714 — |
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 23+0 — | 10 — | Dolmadı — | 1.544.714 — |
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 40+1 40+1 | 41 41 | 211,75196 205,81819 | 1.275.703 1.495.000 |
Ardahan Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 30+1 30+1 | 31 31 | 203,57055 208,58581 | 1.398.540 1.456.000 |
İstanbul Aydın Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 53+0 46+0 | 53 46 | 205,57312 217,79840 | 1.367.799 1.329.000 |
Bartın Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 30+1 30+1 | 31 31 | 215,11555 215,49387 | 1.228.796 1.361.000 |
Munzur Üniversitesi (Tunceli) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 30+1 30+1 | 31 31 | 216,25577 215,46184 | 1.213.240 1.361.000 |
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ) (2 Yıllık) | TYT | 70+2 70+2 | 72 72 | 215,10422 220,90929 | 1.228.935 1.288.000 |
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 60+2 60+2 | 62 62 | 216,28357 223,65261 | 1.212.886 1.251.000 |
İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Ücretli) (2 Yıllık) | TYT | 1+0 — | 1 — | 215,77052 — | 1.219.809 — |
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 70+2 70+2 | 72 72 | 232,43286 235,41795 | 1.001.071 1.100.000 |
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (2 Yıllık) | TYT | 60+2 60+2 | 62 62 | 231,88995 240,93620 | 1.007.731 1.033.000 |
Anadolu Üniversitesi | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (KKTC Uyruklu) (2 Yıllık) | TYT | 1+0 2+0 | – —- | Dolmadı — | — — |
Yakın Doğu Üniversitesi (Lefkoşa) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 3+0 8+0 | – —- | Dolmadı — | — — |
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Taban Puanları (2 Yıllık) –
Üniversite | Bölüm | Puan Türü | Genel Kont. | Taban Puan | Sıralama |
---|---|---|---|---|---|
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ) (Burslu) | TYT | 8 | 294,39705 | 517295 |
MERSİN ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ) (Bk.501) | TYT | 50 | 235,87777 | 1097592 |
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA) (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ) (Bk.309) | TYT | 60 | 232,9058 | 1133336 |
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ) (%50 İndirimli) | TYT | 46 | 197,29612 | 1612032 |
AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ) | TYT | 70 | 220,90929 | 1290335 |
İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) | TYT | 6 | 303,43641 | 457139 |
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) | TYT | 8 | 282,26282 | 612397 |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) | TYT | 9 | 272,83274 | 692642 |
FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) | TYT | 6 | 248,87307 | 941299 |
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (Burslu) | TYT | 17 | 192,04666 | 1675290 |
İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) | TYT | 34 | 221,23414 | 1285974 |
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) | TYT | 46 | 217,7984 | 1332102 |
FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) | TYT | 34 | 186,95801 | 1706794 |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ (Vakıf Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) | TYT | 51 | 185,70991 | 1709601 |
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (%50 İndirimli) | TYT | 8 | Tercih Edilmedi | Tercih Edilmedi |
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 65 | 263,93509 | 780732 |
MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 40 | 244,06608 | 999112 |
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 60 | 240,9362 | 1036755 |
DİCLE ÜNİVERSİTESİ (DİYARBAKIR) (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 60 | 239,7182 | 1051404 |
AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 70 | 235,41795 | 1103122 |
ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 60 | 223,65261 | 1253504 |
BARTIN ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 30 | 215,49387 | 1363043 |
MUNZUR ÜNİVERSİTESİ (TUNCELİ) (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 30 | 215,46184 | 1363473 |
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 30 | 208,58581 | 1456976 |
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri | TYT | 40 | 205,81819 | 1496455 |
Sponsorlu bağlantılar Unibilgi’yi sosyal medyadan takip ederek güncel duyurulara hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Twitter→ twitter.com/unibilgi Instagram→ instagram.com/unibilginet
Meslek lisesinde kuaförlük bölümü var mı?
Geleceğin eğitimli kuaförleri, ülkenin dört bir yanındaki meslek liselerinde yer alan saç bakımı bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atıyorlar. Ülkemizde meslek liselerinin 294’ünde saç bakım bölümü bulunuyor. Saç bakımı bölümlerinin 22’si İstanbul’da bulunurken, 23’ü Ankara’da ve 13’ü İzmir’de yer alıyor. Şişli Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İstanbul´un en gözde semtlerinden Şişli Nişantaşı Teşvikiye´de Sadrazam Sait Paşa Konağında 1941 yılında, Nişantaşı Kız Enstitüsü adıyla eğitime hizmet vermeye başlamış, 1966 yılında Mesleki ve Teknik Öğretim Okulları eski genel müdürlerinden Mehmet Rüştü Uzel adıyla Kız Meslek Lisesi faaliyetlerini sürdürmüştür.
Konağın ihtiyaca cevap vermemesinden dolayı 1971 yılında aynı bahçede inşa edilen A ve B bloklarında öğretim devam etmiştir.1975 yılında Kuaförlük Meslek Lisesi,1985 yılında Anadolu Hazır Giyim-Deri Hazır Giyim-Örme Hazır Giyim Meslek Lisesi açılarak üç okul eğitim ve öğretime devam etmeye başlamışlardır.
Lisede şu an, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Bilişim Teknolojileri, Giyim Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi ve Büro Yönetimi alanlarıyla eğitim ve öğretim veriyor. Güzellik ve Saç Hizmetleri alanının amacı sektörün ihtiyacı olan nitelikli ara elemanları yetiştirmek ve üniversitelerde alanla ilgili bölümlere alt yapı hazırlamaktır.
- Alan saç bakım ve makyaj olmak üzere 2 dala ayrılır.
- Alan programının toplam eğitim süresi, 9.
- Sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.
- Güzellik ve Saç Hizmetleri bölümü mezunu öğrenciler, kadın ve erkek kuaför salonlarında, güzellik merkezlerinde, televizyon ve sinema stüdyolarında, tiyatro salonlarında çalışabilecek yetkinliği kazanıyorlar.
hairist.com.tr’nin resmi
mobil uygulaması Android ve IOS işletim sistemli akıllı telefonlarda! İndirmek için tıklayın:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiroller.mobi9450942228 https://itunes.apple.com/tr/app/hairist/id982145975 : Geleceğin kuaförleri hangi okullarda yetişiyor?
Güzellik merkezi işinde para var mı?
Küçük ölçekli bir güzellik salonu açtığınız zaman aylık kazancınız ortalama 5 bin TL civarında olabilir. Ancak bu yalnızca kar olarak size kalan kısımdır. Küçük bir güzellik salonunun aylık cirosu 10.000 TL ile 15.000 TL arasında bir rakam olabilir.
Kuaför ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK | ORTALAMA | |
---|---|---|
Kuaför | 7.730 | 9.660 |
Güzellik uzmanlığı kaç ay?
Güzellik uzmanlığı eğitim süresi ne kadar? Toplamda verilen tüm uzmanlık eğitiminin süresi 826 saattir.6 ay (24 hafta) olarak verilmektedir.
Bayanların saçlarını yapan meslek nedir?
Kuaför Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? – Kuaför, aldığı eğitime uygun olarak bayan kuaförü ve erkek kuaförü olarak çalışabilir. Erkek ve bayan kuaförleri sahip oldukları bilgilerle, müşterilerinin taleplerini yerine getirir. Saç kesimi, saçların şekillendirilmesi, saçların yıkanması ve isteğe göre renklendirilmesi ve bakımı işlemlerini gerçekleştirir.
- Farklı saç stillerinin oluşturulmasında yeteneği ve bilgisini birleştirir.
- İstenen saç modeline uygun kesim ve şekillendirme işlemini yapar.
- Ayrıca kozmetik, manikür ve güzellik alanlarında bilgi sahibidir.
- Ozmetik uygulaması gerçekleştirir.
- Uaför, müşterilerin düzenli olarak yaptırmak istedikleri kişisel bakımlarına yönelik işlemlerde, aldığı eğitimle birlikte onlara yardımcı olur.
Saç bakımı, şekillendirmesi, renklendirmesi ve kozmetik konularında sürekli değişen ve güncellenen içerikleri takip ederek, bunları müşterilerden gelen talepler doğrultusunda kullanır. Kuaför; saç bakımı ve şekillendirmesi, kozmetik uygulanması, güzellik ve cilt bakımı gibi konularda, mesleğin gerektirdiği çalışmaları gerçekleştiren kişidir.
- Uaför, müşterilerinden gelen talepleri dikkate alır ve işlemleri bu talepler doğrultusunda gerçekleştirir.
- Saç kesimi ve şekillendirilmesi konusunda güncel gelişmeleri takip eder.
- Yeri geldiğinde bu bilgileri, müşteri ile doğru iletişim kurarak uygular.
- Saç şekillendirilmesi ve bakımı konusunda her müşterinin birbirinden farklı taleplere sahip olduğunu mutlaka dikkate alır.
Bu farklılıklara bağlı olarak aldığı uygulamalı eğitimin de yardımıyla saç kesimi, saç bakımı, şekillendirilmesi ve renklendirilmesi konusundaki çalışmasını tamamlar. Kuaför, kişisel bakım konusunda müşterilerini doğru bilgilerle yönlendirebilir. Kendi çalışma alanı içerisinde, her meslekte olması gerektiği gibi kuaförün de yetki ve sorumlulukları vardır.
- Endisiyle birlikte çalışanlar başta olmak üzere, kuaför mesleğini gerçekleştirirken iş birliği içerisinde olması gerektiği kişilere yönelik bu yetkilerini kullanabilir.
- Saç kesimi ve şekillendirmesi gibi kişisel bakıma yönelik hassasiyet gerektiren bu meslekte, temizlik ve hijyen kuralları başta olmak üzere birçok ayrıntıya dikkat etmelidir.
Kuaför sorumlulukları ve yetkilerinin doğru bir şekilde yerine getirilmesiyle, çalışma alanı içerisinde düzen sağlanmış olur. Saç bakımı başta olmak üzere, güzellik ve kozmetik alanlarında da görev aldığı yerin özelliklerini de dikkate alarak yetkilerini kullanır.