Saç Boyasına Su Katmak Ne Işe Yarar?

Saç Boyasına Su Katmak Ne Işe Yarar
Saç boyasına su katmak ne işe yarar? Oksidan; boyanın saça geçmesini sağlayan ve saçın rengini açan kimyasal bir maddedir. Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır.

Saç Boyasina su katilir mi?

Saç cilası, saç boyasının sulandırılmış halidir. Saç cilası hazırlarken oksidan kullanılmaz. Oksidan; boyanın saça geçmesini sağlayan ve saçın rengini açan kimyasal bir maddedir. Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır.

Saç boyasına saç kremi katmak ne işe yarar?

19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.

Saç boyasına Ağırtıcı olarak ne katılır?

Saç Boyarken Dikkat Etki sürelerine ve derinliğine (penetrasyon) bağlı olarak saç boyası kozmetikleri kendi içinde ağartıcılar, kalıcı boyalar, yarı kalıcı boyalar ve geçici boyalar olarak sınıflandırılabilirler. Tek seferlik uygulamada saçların bu ürünlerden zarar görmesi beklenen bir durum değil; fakat çok defa boya uygulamasına, işlemin ağır kimyasallarla yapılmasına bağlı olarak saça zarar verebilir.

  • Saça en çok zarar veren işlem, renk açılması yada ağartma işlemidir.2 tür ağartıcı var: Birincisi oksijenli su (hidrojen peroksit ) içerenler ki daha fazla bunlar kullanılıyor ve ikinci olarak da çinko formaldehit sulfoksilat içerenler.
  • Hidrojen peroksit içeren ağartıcılarda yüksek PH (10) derecelerinde etken ajan saçın korteksi içinde bulunan melanin pigmenti ile reaksiyona girerek saçı daha açık renge dönüştürür.

Ağartıcılar uygun kullanımda iyi tolere edilen ürünlerdir. Fakat 6-8 hafta aralıklarla veya daha sık uygulamalarda, saç uçlarında hasara bağlı protein kaybı, deride kontakt dermatit ve allerjiye neden olabilir. Kalıcı saç boyaları piyasada en fazla tercih edilen ürünler.

  1. Saç boyalarında değişen oranlarda, % 3-6 civarında hidrojen peroksit ve boya maddesi (p-Phenylenediamine/PPD ya da aminofenoller) bulunur.
  2. Boya maddesinin saçın telinin içine, korteksine girebilmesi için PH‘sı yüksek (10 civarı) olmalıdır; bunun için boya ürünlerinde amonyum veya etonolaminler kullanılır.

Hidrojen peroksit, saç teli içindeki boya maddesi olan melanini hem oksitler hem de boya öncül molekülleriyle eşleştirerek saç korteksinde yeni renkli moleküller oluşturur. Kalıcı saç boyaları uygulandıktan sonra saç rengi şampuanla kolayca çıkarılamaz, yüksek ısıya ve ışığa dayanıklıdır.

Bu ürünlerin kullanımından kaynaklanan saç hasarı aslında boya maddesinin kendisine bağlı değildir. Daha çok içeriğindeki alkali bileşenlerinin saç telinde şişmeye neden olması ve saçın dış kabuğunda (kütikül) hasar oluşturmasına ve protein kaybına bağlıdır. Zararı minimize etmek için önerilen, kullanılan kalıcı boyanın orijinal saçtan çok daha açık veya koyu renkte olmaması, mümkün olduğunca saçın orjinal rengine yakın olmasıdır.

Yarı kalıcı boyalar amontum ve etanolamin içermediklerinden ve daha düşük konsantrasyonda hidrojen peroksit (%2) içerdiklerinden tabii ki kalıcı boyalarla kıyas edildiğinde saça daha az zarar verirler. Saç boyalarında bulunan oksijenli su (hidrojen peroksit) içeriği çok kritik.

Hidrojen peroksit içeriği azaldıkça ürünün saç teline girişi oranı da azalır ve boya saçtan daha hızlı temizlenir,Örneğin %2 hidrojen peroksit içeriren yarı kalıcı saç boyaları, 12-14 yıkamaya dek dayanıklı iken; hidrojen peroksit miktarı azaldığında, bu sayı 6-10 yıkamaya düşer ve hiç hidrojen peroksit içermeyen saç boyaları ise geçici boyalardır ve 1-2 yıkamada boya saçtan temizlenebilir.

Geçici boyalar daha ziyade orijinal saçlardaki kırlaşmayı azaltmak, grileşmeyi örtmek, istenmeyen tonları azaltmak için kullanılırlar. Bu geçici boyalar piyasada şampuan veya krem şeklinde bulunurlar ve ıslak, yeni şampuanlamış saçlara uygulanıp sonrasında durulanarak kullanılırlar.

Kalıcı boyalar saç teli dış yapısını, kütikül tabakasını hasara uğratarak saçın su geçirgenliğini artırır, yüksek derecede protein kaybı ve yıkıcı hasara neden olur. Kalıcı saç boyalarında hidrojen peroksit oranı %3-%6 arasındadır. Saç hasarını azaltmak için %2 hidrojen peroksit içeren yarı kalıcı saç boyaları kullanılmalı ve saç proteinlerine zarar veren ağartıcılardan uzak durulmalıdır.

: Saç Boyarken Dikkat

Kaç ayda bir saç boyanır?

Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.

Saç boyası 1 saat beklerse ne olur?

Saç Boyası Ne Kadar Beklemeli Saç Boyası Bekleme Süreci Nedir? Kadınların bazıları saçlarını kuaförde boyatırken bazıları da evde saçlarını kendileri boyamak isterler. Ancak evde saç boyarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Evde saç boyarken dikkat edilmesi gereken konulardan biri, boyanın saçlarda bekleme süresidir.

  1. Adınlar evde saçlarını boyamadan önce, kullandıkları saç boyasının açıklama kısımını okumalı, ve boya kutusunda yazan süre boyunca saçlarını boyalı bekletmelidir.
  2. Saç Boyası Saçlarda Ne Kadar Kaç Saat Kalmalıdır? Kadınlar saçlarını boyamadan önce, kullanacakları saç boyasının üzerinde yazan talimatı okumalıdır.
You might be interested:  Saç Kabarmasını Önlemek Için Ne Yapılmalı?

Boya kutusunda yazan talimatta, saç boyasının kaç dakika bekletilmesi gerektiği yer alır. Bu süre, kullanılan boyanın çeşidine göre farklılık gösterir. Bu nedenle evde saçı boyamadan önce mutlaka, boy kutusunda yazan talimata göre hareket edilmelidir. Saç boyalıyken bekleme süresi ne ise muhakkak ona uymalısınız.

  1. Bekleme sürecinden daha az süre bekletmek, henüz saç renginin tutmamasına neden olabilir.
  2. Yahut boyayı, bekleme sürecinden fazla bekletmek saçını daha iyi bir renk olacağı düşüncesini getirmemelidir.
  3. Hatta bilakis, saçları bekleme sürecinden fazla boyalı bekletmek saçların yıpranmasına, zarar görmesine yol açmaktadır.

Evde saç boyarken, saçlarınızın tamamını boyadıktan sonra süreyi başlatmalısınız. Bu nedenle saç boyama işlemini hızlı bir şekilde yapmalısınız. Boya işlemi tamamen bittikten sonra, saçlar boyalı bir şekilde ortalama 35-45 dakika beklemelidir, Saçınızı boyamak istediğiniz boyanın markasına ve rengine göre, saç boyasının saçta kalma süresi değişkenlik gösterir.

Saç boyası kutusunun üzerinde yazan kalvuzda, saçın dakika sonra yıkanması gerektiği yazmaktadır. Genelde saçta, bekletme süresi 35-45 dakika aralığında değişmektedir. Saç Boyası Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir? Saç boyası almadan önce, boyanın içeriği mutlaka okunmalıdır. Boyanın içeriğinde cildinize alerjik reaksiyon gösterecek bir madde varsa bu boyayı satın almamalısınız.

Saç boyası satın alırken, saçınızın yapısına uygun bir boya tercih etmelisiniz. Saçınız çok gür ve uzun ise saç boyasının miktarını arttırabilirsiniz. Saçınızı boyamadan evvel; alın bölgesi, boyun bölgesi yahut arkalarına krem yahut sürülmelidir. Bu bölgelere vazelin sürmenin amacı, boyayı uygularken bu bölgelere boya bulaşırsa, lekelerinin kolay bir şekilde çıkması içindir.

  1. Saçları boyadıktan sonra, boyanın saçta kalma süresi ortalama 35-45 dakika arasıdır.
  2. Ullandığınız boya markası ve boyanın rengine göre bu süre değişkenlik gösterir.
  3. Boya kutusunun üzerinde yazan süre kadar bekledikten sonra, saçlar bol su ile durulanmalıdır.
  4. Saçınızı boyadan arındırdıktan sonra, saç boyası kutusunun içerisinde bulunan saç kremini saçınıza uygulamayı unutmayın.

Saç kremleri, saçınızın yıpranmasını önleyecektir. Saçınızı boyadıktan sonra, saç dibiniz çok kısa sürede geliyorsa, dip boyası yapmak için beklemeniz gerekir. Saç dipleri 1,5 ay yahut 2 ay boyunca boyanmamalıdır. Eğer saçınızı boyadıktan sonra, saç diplerinizi 1,5 ay içerisinde tekrar boyarsanız, saçlarınız yanabilir, çok fazla zarar görebilir.

Saç boyası en fazla kaç dakika bekletilir?

Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir. – Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir.

Saç boyarken yirmibeşinci dakikadan itibaren boyanın saç üzerindeki etkilerinin kontrol edilmesi. Kaynak: DailyMotion.com Yaşam, Son Dakika Son Dakika › Yaşam › Boya Saçta Ne Kadar Süre Bekletilmeli? – Son Dakika Bu haber DailyMotion.com tarafından hazırlanmış olup habere Sondakika.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır.

DailyMotion.com tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı DailyMotion.com kurumudur.

Saç boyasına neden saç kremi eklemek?

5. Saçlarını boyadıktan hemen sonra ne yapmalısın: – Evde saç boyamanın en önemli püf noktalarından biri de saçlarını boyadıktan hemen sonra yapman gerekenlerdir! Evde saçlarını boyadıktan sonra yıkarken mutlaka ama mutlaka saç boyasının kutusundan çıkan saç kremini kullanman gerekir. Evde saç boyama tekniklerinden en önemlisi saç bakımını ihmal etmemek. Özellikle saçlarını boyadıktan sonra saçta oluşan sert görünümü bu krem yardımıyla yumuşatabilirsin. Saçlarını boyadıktan sonra bekleme süresi dolunca banyoda saçlarından temiz su akana kadar iyice durula. Ardından şampuanladıktan sonra bu saç kremini saçlarının boy ve uçlarına uygula.

  • Biraz bekletip iyice durulamalısın.
  • İşte bu kadar! Editör önerisi: L’Oréal Paris Excellence Creme saç boyası kutularının içerisinde hem şampuan hem de saç bakım maskesi olduğunu biliyor muydun? Excellence’ın krem boya, şampuan ve bakım maskesi içeren 3’lü bakım ritüeli sayesinde saçlar çok daha yumuşak oluyor, zengin ve göz alıcı görünüyor.

Özellikle saçlarını boyadıktan sonra saç dokusunda herhangi bir sertleşme olmasından endişe ediyorsan bu bakım oldukça etkili! L’Oréal Paris Excellence Creme 7.1 Küllü Kumral rengini aşağıda bulabilirsin. Excellence Creme Saç Boyası 7.1 Küllü Kumral ( Saç Boyası ) Hemen Al

Üst üste saç boyanır mı?

Tekrar boyama gerekli mi? Üst üste boyanan saçlarda zayıflama ve matlık görünmesi doğaldır. Saçınızı her gün yıkadığınız takdirde 28-30 gün kadar kalıcı olabilen boyaları tekrarlamak için beklemeniz gereken ideal süre ilk boyama işleminden itibaren 6-8 haftadır.

You might be interested:  Yanan Saç Ne Kadar Zamanda Düzelir?

Saç boyasına kahve katılır mi?

Çok eski tarihlerden bu zamana kadar doğal saç boyası olarak kullanılan ürünler arasında bulunuyor kahve. Öğütülmüş kahve ile saç renginizi koyulaştırmak mümkün. Kahve ile saç boyama, diğer yöntemlere göre doğallığı bakımından daha iyi ve saça da bir çok faydası bulunmakta.

  • AHVENİN SAÇA FAYDALARI Kahve ile boyanan saçlar normal saçlara kıyasla daha hızla uzar.
  • Araştırma sonuçları bize gösteriyor ki, kahve saç uzamasını desteleyen bir etkiye sahiptir.
  • Saç diplerine masaj ile uygulanan kahve, saç köklerini kuvvetlendirerek saçları daha hızlı uzamasını sağlar.
  • Ahve saçların daha yumuşak olmasını sağlar.

Kahve saçta kepeklenmeye engel olur. Kahve ile Doğal Saç Boyası nasıl yapılır. Malzemelerimiz: Sert bir kahve türü ( Özelikle Kavrulmuş Türk kahvesi, BURADAN satınalabilirsiniz. espresso ya da filtre kahve olabilir) Yüksek nemlendiricili saç kremi Duş bonesi Eski bir havlu Nasıl Yapılır: Bir ölçü suya iki ölçü kahve ekleyerek oldukça sert ve koyu kıvamda bir kahve yapıyoruz.

  • Bir buçuk bardak suya üç bardak kahve koyarak, normal kahve pişirir gibi pişiriyoruz.
  • Ahvemiz yeterince soğuyuncaya kadar bekleyip içine 3 yemek kaşığı saç kremi ve 2 yemek kaşığı öğütülmüş taze kahve koyuyoruz.
  • Malzemeleri iyice karıştırıp.
  • Meydana çıkan karışımı ellerimizle saçımıza sürüyoruz.
  • Seyrek bir tarak kullanarak kahve karışımını saçımızın her yerine eşit bir şekilde dağıtıp.

Ardından saçımızı toplayıp bir bone ile sarıyoruz. En az bir saat bu şekilde bekledikten sonra saçımızı şampuan kullanmadan ılık suyla yıkıyoruz. Dikkat Etmemiz Gereken Noktalar: Kahve ile saç boyama sırasında kıyafetlerimizin lekelenmesini engellemek için omuzlarımıza eski bir havlu seriyoruz.

Tavan boyasına su konulur mu?

Tavan Boyasına su konulur mu ? – Tavan boyasına su konur mu sorusunun cevabı = Evet tavan boyasına su konur. Tavan boyası aynı makalede de belirtildiği gibi su bazlı ürün grubundan olup sadece su ile inceltilmektedir. İnceltme oranı Boya badana ustası tarafından belirlenir. Usta dilerse % 5 kadar veya %10 su ilavesi yaparak da boyayı tavana sürebilir.

Saç boyası hangi kapta karıştırılır?

Saç boyasıyla oksidanı karıştırmak, yepyeni bir saç rengine sahip olmana bir adım daha yaklaştığın anlamına gelir. Doğru kâse, karıştırıcı ve eldivenler kullanmaya dikkat etmek, karıştırma işleminin derli toplu olmasını sağlamanın anahtarıdır. Boyayla oksidanı karıştırırken doğru oranları kullan ve karışım pürüzsüz olana kadar karıştır.

  1. 1 Saçların uzun ya da kalın telliyse 2 kutu saç boyası al. Omuzlarından daha uzun ya da aşırı gür saçlar için, tek bir kutudakinden daha fazla boya gerekecektir. Her iki kutuyu aynı zamanda hazırla.
    • Saçının tamamını kaplamaya yetecek kadar boyan olmamasındansa çok fazla boyanın olması daha iyidir.
    • Saç bakım ürünleri satan dükkânlardan boyayı ve oksidanı ayrı ayrı da satın alabilirsin.
  2. 2 Boyayı ve oksidanı karıştırmak için cam ya da plastik bir kâse al. Saç boyası ürünlerini burada karıştıracak ve içinde tutacaksın. Asla metal bir kâse kullanma çünkü boyanın oksitlenmesine neden olabilir ve bu yüzden saç rengin değişmeyebilir.
    • Metal kâseler zararlı kimyasal reaksiyonlara da yol açabilir.
    • Saçını düzenli olarak boyuyorsan bu iş için ayrılmış bir kâsenin olması en iyisidir.
  3. 3 Saç boyasının duracağı yere eski bir havlu ya da gazete ser. Bu, yüzeyi boyadan koruyacaktır. Yüzeyin düz olması için her şeyi kaldırdığından emin ol. Bir havlu kullanacaksan lekelenmesini umursamayacağın bir tane seç.
    • Eski bir havlun ya da gazeten yoksa diğer bir seçenek, koyu renkli bir havludur. Koyu renkli bir havlu, boyanın neden olduğu lekeleri layıkıyla gizleyecektir.
  4. 4 Lateks ya da plastik eldiven tak. Bir kutu saç boyası satın aldıysan paketin içinde muhtemelen bir çift eldiven bulunacaktır. Boyayla oksidanı karıştırmadan önce eldivenleri tak çünkü bu, cildini kimyasallardan koruyacaktır.
    • Bu, boyanın cildini lekelemesine engel olmaya da yardım edecektir.
    • Şimdi, saç boyasını süreceğin zaman giysilerini korumak için omuzlarını eski bir havluyla örtmek için de iyi bir zaman. Eski bir tişört de giyebilirsin.
  5. 5 Saç boyasıyla oksidanı 1:1 ya da 1:2 oranı kullanarak karıştır. Saç boyasının oksidana oranı, saç boyası kutusuyla birlikte gelen talimatlarda belirtilecektir. Doğru oranı uygulamak, saçlarının düzgün bir şekilde boyanması için çok önemlidir.
    • Ambalajlı bir kutu saç boyası aldıysan kutunun üzerinde ne kadar boya ve oksidan kullanılacağının doğru oranı yazılı olacaktır. Ama boyayı ve oksidanı ayrı ayrı satın alırsan bunları ölçmen gerekecektir. Küçük bir tartı işe yarayacaktır.
  6. 6 Plastik bir çatalla boyayı ve oksidanı karıştır. Karışım pürüzsüz ve rengiyle dokusu homojen olana kadar bunları karıştır. Aynı sonucu elde etmek için silikon bir mini karıştırıcı da kullanabilirsin.
    • Boyayla oksidanı asla metal aletlerle karıştırma.
    • Fırça kullanıldığında boya ve oksidan kolayca topaklanabilir yani son kıvamı çok pürüzsüz ya da homojen olmayabilir.

    Reklam

  1. 1 Karıştırmak için aynı markadan birbirini tamamlayan 2 renk seç. Kızıl bir tonla kahverengi bir ton gibi birbirini tamamlayan renkler uyumludur. Sarıyla siyah gibi kontrast, yani zıt tonları karıştırmaktan kaçın.
    • Renkleri sadece mevcut olmayan belirli bir ton istiyorsan ya da özel bir renk oluşturmak hoşuna gidiyorsa karıştırman gerekir. Daha kolay bir seçenek istersen kızıl-kahve, kahve kızıl ya da mavi-siyah gibi önceden karıştırılmış bir ton arayabilirsin.
    • Kontrast tonlar uyumlu olamayacak kadar baskın olacaktır ama benzer tonlar hoş bir şekilde birbirini tamamlayabilir.
    • 2 rengin aynı markadan olması gerekir. Bu, formülleri benzer olduğu için iyi karışmalarını sağlayacaktır. Boyanın oksidana olan oranının da aynı olmasını garantileyecektir.
    • Karıştırdığın renklerin etkili bir şekilde işe yaraması için saçta tutulma sürelerinin aynı olması gerekir. Her biri için gereken zamanın aynı olduğundan emin olmak için kutunun arkasındaki talimatlara bak.
  2. 2 Her iki rengin renk açıcı gücünü hesaba kat. Karıştıracağın renkleri seçerken renk formülünde yazılı olan numaraya dikkat et. Numarası ne kadar büyükse saçını o kadar fazla açabilecektir.
    • 2 rengi, aynı 2-3 ton içerisinde tutmaya çalış. Örneğin, doğal renginden hafif daha koyu bir tonla hafif daha açık bir ton uyumlu olacaktır.
  3. 3 2 saç boyasını 1:1 oranında karıştır. Her bir ton için tam olarak aynı miktarda kullandığından emin ol. Bu, saç renginin homojen olmasını sağlar.
    • 2 renk için 1:1 oranını kullanmak, ihtiyaç duyarsan, örneğin daha sonra saç diplerini boyamak istersen o rengin aynısını kolayca elde edebileceğin anlamına da geliyor.
    • Boyaları farklı bir oranda karıştırmak istersen aynısını yapmak kolay olsun diye kullandığın formülü yaz. Bu, özellikle saç diplerine rötuş yapmak istediğinde faydalı olur!
    • Eğer kutunun tamamını kullanmayacaksan boyayı tartmak için küçük bir tartı kullanabilirsin.
  4. 4 Boya ve oksidan oranını uygula. Birleştirdiğin iki saç boyasını karıştır, sonra da oksidanı ekle.2 tonu karıştırmak, boya miktarını ikiye katlayacaktır. O yüzden, bunlarla karıştıracağın oksidan miktarını doğru olarak hesaplaman gerek.
    • Örneğin, saç boyasının oksidana oranı 1:1 ise o zaman kullandığın oksidan miktarını iki ya da üç katına çıkarman gerekir.
    • Saç boyanı kutu hâlinde satın aldıysan oksidan, kutunun içinden çıkacaktır. Ayrıca satın almana gerek yok. Boya setinin içinde olup olmadığını görmek için ürünün etiketine bak.
  5. 5 Saçını boyadıktan sonra renk kombinasyonunu yaz. Boyanın markasını ve kutunun üstünde yazılı olan tam renk ve rakam kombinasyonunu bir kenara not et. Böylece, ileride saçını tekrar boyamak istersen ya da saç diplerine rötuş yapmak istersen kolayca aynısını yapabilirsin.
    • Karıştırdığın saç boyasının son hâlinden memnun kalmasan bile bunları yazmak, gelecekte aynı karışımı kazara tekrarlamamanı sağlar.

    Reklam

Su boyanın rengini açar mı?

Boya Rengi Nasıl Açılır Soru; Boya Rengi Nasıl Açılır? Merhaba. Duvar altında eteklerinde rutubet olup az miktarda duvar boyası kalkmıştı. Ben kazıyıp pürüzsüz bir yüzey elde ettikten sonra dyo rutubet giderici astar boya kullandım sonra ise duvarın renginde üzerinde belce beji renginde boya kullandım fakat duvardaki renkten bir ton koyu bir ton çıktı ortalığa.

  1. Duvardaki renk şampanya gibi kaldı belce beji daha koyu gözüktü.
  2. Bu boyadığım alanı nasıl açık tona dönüştürebilirim? Duvarın ortasında siyah bi alan daha vardı kirli yüzey orayı da boyadım ortada koyu bi ton duruyor zımparalama yapsam yaptığım boya işlemi gider mi acaba? Cevap; Merhaba sormuş olduğunuz sorunun cevabı şöyledir.

Hiçbir boya rengi fazladan su karıştırarak veya kıvamında koyu veya ince şekilde ayarlanarak renginde bir değişikliğe sebep olmaz. Zımpara yaparak da boyanın rengini açık bir hale dönüştüremezsiniz. Bana bahsetmiş olduğunuz sorum da size çözüm olarak şöyle bir öneride bulunabilirim.

Ben bir boyacı ustası olarak sizin bu sorunu çözmeniz adına ya mevcut duvardaki eski rengi bir şekilde öğrenip aynısından bulup sürmelisiniz veya sorunlu duvarın bir köşeden diğer bir köşeye kadar tamamını boyamadasınız. Aksi takdirde bakarak göz ile seçilmiş size göre aynı renkte dâhil rötuş yapıldığında ton farkı oluşacaktır.

Bunun parkın önüne geçmenin hiçbir yolu yoktur. Bazen aynı rengi üzerinden bir sene geçtikten sonra rötuş yapıldığında dahi arasında renk farklılığı olmaktadır. Bu da kirlenmekten dolayı oluşuyor. Sizin sürmüş olduğunuz Boya yeni mevcut duvardaki renk boya eski olduğundan iki boya arasında renk farkı oluşuyor.

Bunun önüne geçebilmek için köşeden köşeye yani bir duvarın başladığı noktadan diğer bir bitti noktaya kadar tamamını boyamanız gerekiyor. Bu söylediklerimi yapmazsınız dediğim gibi mevcut boyanın içine fazladan su karıştırsanız da boyayı duvara sürdükten sonra üzerinden zımpara ile gitseniz de boyanın rengini değiştiremezsiniz.

Fakat renk koyu olduğu ise biraz fazladan beyaz boya alarak mevcut rengin içine karıştırıp koyu olan rengi biraz daha açık hale getirebilirsiniz. Bunun haricinde başka bir çözüm bulamazsınız. Kolay gelsin : Boya Rengi Nasıl Açılır