Çay Ağacı Yağı – Çay ağacı yağının güçlü bakteri, mantar, virüs önleyici etkileri saç derinizdeki pul pul oluşumların yol açtığı ağrı ve kaşıntıyı, kabuklanmayı, yaraları giderip, sorununuzu çözecektir.
Çeyrek bardak badem yağının içerisine, 10 damla çay ağacı yağı ekleyin. Bu yağ karışımı ile saç derinize masaj yaparak 5 dakika boyunca bekletin. Daha sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayın. Bu yöntemi haftada 2-3 defa uygulayın. Alternatif olarak, yarım bardak bebek şampuanının içerisine 10-20 damla çay ağacı yağı ekleyerek bu karışım ile her gün saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Contents
Kafadaki yaralar için ne yapılmalı?
Saç diplerindeki yaralar çoğu zaman bir hastalığın belirtisi olmayabilir. Ancak yara ve kabuklanma giderek artıyor ve mikrop kapma olasılığından endişe duyuyorsanız uzman hekime başvurmanız önerilir. Peki saç diplerinde neden yara olur? Oluşan yaraların tedavisi nasıldır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde – Saç derisinde yara oluşumu ve kabuklanma sorunu kişilerin yaşamlarını olumsuz etkiyebilir.
- Genellikle yara olan bölgede yaşanan kaşıntı, durumu daha ciddi bir boyuta taşır ve enfeksiyon riskinin artmasına neden olur.
- Genellikle kaşıntı ile beraber kepeklenme görülür ve kaşıntının boyutu arttıkça saç dibinde yaralar meydana gelir.
- Bu yaralara bilinçsiz olarak müdahale etmek saç diplerinde enfeksiyonun artmasına sebep olur.
Peki saç diplerindeki yaralar nasıl tedavi edilir? SAÇ DERİSİNDE YARA VE KABUKLANMA OLUŞUMUNUN NEDENLERİ SEBOREİK DERMATİT (KEPEK) Seboreik dermatit pullanma, kabuklanma ve kaşıntı ile kendini belli eder. Saç derisinde yara oluşumunu tetikleyen bir cilt hastalığıdır.
- Bulaşıcı olmamakla birlikte kafa derisinde beyaz ve sarı renkte saç köküne yapışmış bir vaziyettedirler.
- TEDAVİSİ Kepek tedavisi için kesin çözüm, tıbbi şampuanlar ve tropikal merhemlerdir.
- Özellikle salisik asit, selenyum, katran veya çinko piriton içeren şampuanların kullanımı önerilir.
- EGZAMA Egzama kafa derisinde tahrişe, kızarıklığa ve pul pul dökülme sorunlarına yol açabilir.
Kafa derisinde kalın kabuklar meydana gelebilir ve bunlar kaşıntılı ve rahatsız edicidir. Ayrıca iltihap oluştuğu takdirde yüze, boyuna ve kulakların arkasına yayılabilirler. TEDAVİSİ Saç derisindeki egzamanın tedavisi için de tıbbi şampuanlar uygulanabilir.
Ancak durum ciddi boyutlara ulaştığında vücuda yayılması söz konusu olabilir. Mutlaka uzaman kişilere görünerek gerekli tedaviye başlanmalıdır. KONTAKT DERMATİT Kontakt dermatit vücudunuzun değdiği bir şeye karşı alerjik tepki vermesi ile gelişebilir. Şampuan, saç boyası, takı gibi ürünlerin kullanımı alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Oluşan reaksiyon saç derisinde kaşıntı ve kabuklanmaya neden olur. Aşırı kaşındığı takdirde kızarıklık ve kanama meydana gelebilir. TEDAVİSİ Saç derisinin kendini yenilemesi, temizlemesi beklenir. Ancak yayılıyor, acı hissi artıyor ve bir enfeksiyon belirtisinin sinyallerini veriyorsa uzman kişilere müracaat edilmesi önerilir.
- SEDEF Vücudun belli bölgelerinde oluşabileceği gibi saç derisinde kalın, gri renkte kabuklanmaya yol açabilirler.
- Sedef hastalığınız varsa muhtemelen kafa derisinde oluşma riski de yüksek olabilir.
- SAÇ DİPLERİNDEKİ YARALARIN TEDAVİSİ Eğer ciddi boyutlarda değilse kafa derisindeki kabuklanmayı ve kaşıntıyı ortadan kaldırmak için özel şampuanlar kullanılabilir.
Ancak saç derinizdeki bu rahatsızlık ortadan kalkmıyor ve günden güne daha da kötüleşiyorsa doktorunuz tarafından steroid enjekte edilebilir.
Kafadaki kabuklu yaralar nasıl geçer?
Saç derisinde kabuklanma ve pullanma birçok kişide görülebilen bir cilt problemidir. Saç diplerinin soyularak pul pul dökülmesi ile ortaya çıkan bu problem saç köklerine zarar vermenin yanı sıra ve saç derisinde yaralar oluşmasına neden olabilir. Peki, saç derisinde kabuklanmaya ne iyi gelir? – Saç derisinin yeterince hava almaması nemsiz ve kuru kalması saç diplerinde kabuklanmanın en yaygın nedenlerindendir. Aynı zamanda psikolojik nedenler, mantar, sedef, egzama, saç kıran ve zona hastalıkları da saçlarda kabuklanmayı tetikleyen nedenler arasındadır.
Saçların aşırı derecede sıcak suya maruz kalması, kimyasal içeren ürünlerin çok sık kullanılması ve yeteri kadar hijyenin sağlanmadığı durumlar da saç derisinde kabuklanma sorunu ile çok sık karşılaşılabilir. Saç derisindeki kabuklanma probleminin alerjik reaksiyonlardan dolayı kaynaklandığını düşünüyorsanız saçlarınız için kullanacağınız ürünlerin doğal ürünler olmasına özen göstermelisiniz ancak, herhangi bir enfeksiyona bağlı bir saç derisi kabuklanma sorununuz var ise dermotoloji uzmanına başvurmanız gerekebilir.
İlginizi Çekebilir Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir? Bir diğer yol ise saçlarınızdaki kabuklanma problemini ortadan kaldırmak için bitkisel yollara başvurarak bu sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Peki saç derisindeki kabuklanmaya nasıl bir bitkisel çözüm uygulanabilir.
- İşte saç derisindeki kabuklanma probleminiz ortada kaldırmaya yardımcı olacak doğal tedavi yöntemleri SAÇ DERİSİNDEKİ KABUKLANMAYA KARŞI DOĞAL YÖNTEMLER ELMA SİRKESİ Saç derisindeki ph seviyesini dengeleyen elma sirkesi saç derisi problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
- Bir miktar elma sirkesini suyla karıştırın ve saç derinize masaj yaparak uygulayın ve 15-20 dakika bekleyin.
Ardından saçlarınızı ılık su ile durulayın. ZEYTİNYAĞI Zeytinyağı yüksek oranda nemlendirici özelliğe sahiptir ve saç derisindeki kepek ve kabuklanma problemini ortadan kaldırır. Küçük miktarda zeytinyağını saç derinize masaj yaparak sürün ve 2-3 saatin ardından saçlarınızı organik bir şampuanla yıkayın.
Kafa derisinde kaşıntı ve yara neden olur?
Ne zaman dermatoloğa görünmeli – Kafa derisi kaşıntısının birçok nedeni vardır. Özellikle hijyene çok fazla dikkat edilmemesi ve şampuan, sabun gibi kimyasal ürünlerin deride kalması kaşıntılara neden olabilmektedir. Yine özellikle saç bölgesindeki deride meydana gelen kaşıntının en büyük nedenlerinin başında kepek sorunu yer almaktadır.
- Yine de çoğu insan bu durumla baş edemediğinde kafam kaşınıyor şikayeti ile doktora gitmektedirler.
- Yine çeşitli alerjilerde kafa derisinde kaşıntıya neden olabilmektedir.
- Şimdi kafa derisi kaşıntısına neden olabilecek faktörleri daha geniş bir şekilde ele alalım.
- Bu nedenlerin büyük çoğunluğu tüm vücutta kaşıntılara neden olmaktadır.
Özellikle kafa bölgesi kaşıntılarına saç kepeği, saç parazitleri, saçların sık sık yıkanmaması ve saç derisinin kirli kalması, saçların yıkandıktan sonra tam olarak durulanmaması ve şampuan kalıntılarının olması ve bazı hastalıklar sayılabilir. Kaşıntılardan korunmak için özellikle temizliği ve hijyene dikkat etmek gerekmektedir.Eğer kafatasınızdaki kaşıntı nedeni ile sürekli kafanızı kaşıyorsanız, kepekten fazlası olabilir.Pek çok durum kaşınan bir kafaya yol açabilir – kepekten saçkırana ya da bakteri enfeksiyonu veya otoimmune durumlar gibi.
Saç derisindeki yara için hangi doktora gidilir?
Saç dökülmesi, toplumun büyük bir kesiminde kalıtsal olarak görülen ya da geçici olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kişinin hem fiziksel durumunu hem de psikolojisini doğrudan etkileyen bu problemin altında pek çok neden yatabilmektedir. Saç dökülmesi için hangi doktora gidilir ve saç dökülmesine hangi bölüm bakar gibi sorular da sıkça sorulmaktadır.
- Saç dökülmesiyle ilgili merak edilen tüm detayları sizin için hazırladık.
- Saç dökülmesi, belirli bir sayıda olduğu sürece normal kabul edilen bir durumdur.
- Buna göre bir gün içerisinde 50 ile 100 arasında saç telinin dökülmesinde bir problem görülmemektedir.
- Ancak zamanla artan ya da aniden ortaya çıkan saç dökülmelerinde bir uzamana başvurmak gerekmektedir.
Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Saç dökülmesi farklı birçok faktör sebebiyle meydana gelebilmektedir. Bu dökülmelerin en yaygın sebebi ise kalıtsal saç dökülmeleridir. Kalıtsal dökülmeler; erkek tipi kellik, kadın tipi kellik ve androgenetik alopesi olarak üçe ayrılmaktır, tüm dökülme çeşitleri için tedavi uygulanması da mümkündür.
Tüm cilt problemlerinde olduğu gibi saç dökülmesi problemi ile ilgilenen uzmanlar da dermatologlardır. Dermatologlar tarafından yapılan çalışmalarda; hormon düzensizlikleri, kadın doğum hapları, demir eksikliği, tiroid hastalığı ve stresli yaşamın saç dökülmelerine neden olduğu görülmektedir. Nadiren de olsa yoğun geçen regl dönemleri de saçın beslenmesini etkileyerek dökülmeye sebep olabilmektedir.
Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar? Dermatoloji; saç dökülmesi hakkındaki tüm muayene, teşhis ve tedavi yöntemlerinden sorumlu tıbbi bölümdür. Tedavi, saç dökülmesine neden olan faktör bulunduktan sonra başlamaktadır. Bu kapsamda; hastalara H ve B7 vitamin takviyesi yapılmaktadır.
Saç diplerinde egzamaya ne iyi gelir?
Yağlı Egzama Şampuanı – Egzama saç dökülmesi şampuanla tedavi edilebilir. Mantarlar en önemli neden olduğundan, şampuanlar kepeği çözmek için fungisitlere (klinbazol, ketokonazol vb.) Ek olarak çinko pirition veya benzeri selenyum sülfit içermelidir. En etkili fungisit, Climbazole adı verilen aktif bir maddedir.