Saç Egzamasına Ne İyi Gelir?
- Bal.
- Çay Ağacı Yağı
- Ardıç Katranı Sabunu.
- Zeytinyağı
- Defne Sabunu.
- Elma Sirkesi.
- Keten Tohumu Yağı
- Karbonat.
Contents
Saç derisinde yaralar nasıl geçer?
Saç diplerindeki yaralar çoğu zaman bir hastalığın belirtisi olmayabilir. Ancak yara ve kabuklanma giderek artıyor ve mikrop kapma olasılığından endişe duyuyorsanız uzman hekime başvurmanız önerilir. Peki saç diplerinde neden yara olur? Oluşan yaraların tedavisi nasıldır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde – Saç derisinde yara oluşumu ve kabuklanma sorunu kişilerin yaşamlarını olumsuz etkiyebilir.
Genellikle yara olan bölgede yaşanan kaşıntı, durumu daha ciddi bir boyuta taşır ve enfeksiyon riskinin artmasına neden olur. Genellikle kaşıntı ile beraber kepeklenme görülür ve kaşıntının boyutu arttıkça saç dibinde yaralar meydana gelir. Bu yaralara bilinçsiz olarak müdahale etmek saç diplerinde enfeksiyonun artmasına sebep olur.
Peki saç diplerindeki yaralar nasıl tedavi edilir? SAÇ DERİSİNDE YARA VE KABUKLANMA OLUŞUMUNUN NEDENLERİ SEBOREİK DERMATİT (KEPEK) Seboreik dermatit pullanma, kabuklanma ve kaşıntı ile kendini belli eder. Saç derisinde yara oluşumunu tetikleyen bir cilt hastalığıdır.
Bulaşıcı olmamakla birlikte kafa derisinde beyaz ve sarı renkte saç köküne yapışmış bir vaziyettedirler. TEDAVİSİ Kepek tedavisi için kesin çözüm, tıbbi şampuanlar ve tropikal merhemlerdir. Özellikle salisik asit, selenyum, katran veya çinko piriton içeren şampuanların kullanımı önerilir. EGZAMA Egzama kafa derisinde tahrişe, kızarıklığa ve pul pul dökülme sorunlarına yol açabilir.
Kafa derisinde kalın kabuklar meydana gelebilir ve bunlar kaşıntılı ve rahatsız edicidir. Ayrıca iltihap oluştuğu takdirde yüze, boyuna ve kulakların arkasına yayılabilirler. TEDAVİSİ Saç derisindeki egzamanın tedavisi için de tıbbi şampuanlar uygulanabilir.
Ancak durum ciddi boyutlara ulaştığında vücuda yayılması söz konusu olabilir. Mutlaka uzaman kişilere görünerek gerekli tedaviye başlanmalıdır. KONTAKT DERMATİT Kontakt dermatit vücudunuzun değdiği bir şeye karşı alerjik tepki vermesi ile gelişebilir. Şampuan, saç boyası, takı gibi ürünlerin kullanımı alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Oluşan reaksiyon saç derisinde kaşıntı ve kabuklanmaya neden olur. Aşırı kaşındığı takdirde kızarıklık ve kanama meydana gelebilir. TEDAVİSİ Saç derisinin kendini yenilemesi, temizlemesi beklenir. Ancak yayılıyor, acı hissi artıyor ve bir enfeksiyon belirtisinin sinyallerini veriyorsa uzman kişilere müracaat edilmesi önerilir.
- SEDEF Vücudun belli bölgelerinde oluşabileceği gibi saç derisinde kalın, gri renkte kabuklanmaya yol açabilirler.
- Sedef hastalığınız varsa muhtemelen kafa derisinde oluşma riski de yüksek olabilir.
- SAÇ DİPLERİNDEKİ YARALARIN TEDAVİSİ Eğer ciddi boyutlarda değilse kafa derisindeki kabuklanmayı ve kaşıntıyı ortadan kaldırmak için özel şampuanlar kullanılabilir.
Ancak saç derinizdeki bu rahatsızlık ortadan kalkmıyor ve günden güne daha da kötüleşiyorsa doktorunuz tarafından steroid enjekte edilebilir.
Saç diplerindeki yaralar neden olur?
Saç Derisinde Yara Neden Olur? – Saç derisinde yara oluşumunun birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin başında egzama gelmektedir. Doğru saç ürünlerinin kullanılmaması saç diplerinde kuruluğa neden olur. Kimyasal işlemlere de maruz kalması ile egzama ileri seviyeye geçer ve kabuklanma şeklinde yara oluşumuna neden olur.
Diğer nedenler arasında stres, psikolojik durumlar, saç kıran hastalığı, bölgesel mantar oluşumu, zona gibi birçok durum da saç diplerinde yara oluşumuna neden olabilir. Bu tarz yara oluşumları saç dökülmesine de neden olmaktadır. Saç dökülmesini önlemek ve saç derisinde yara oluşumu engellemek için doğal içerikli şampuan ve saç bakım nemlendiricisi kullanılması tavsiye edilmektedir.
Saç dibindeki yara ve pullanma oluşumunun nedeni bulunmalıdır. Bu nedene yönelik iyileştirme çalışmaları yapılmalıdır. Bu aşamada saçın temiz tutulması oldukça önemlidir. Hijyenik tutulmayan saç diplerinde yara oluşumu daha da ilerleyebilir. Enfeksiyon kaynaklı da saç derisinde yara oluşabilir.
Kafada kabuklanma nedir?
Kuruluk – Saç derisinin nemsiz kalması ve kuruması, saç derisinde görülen kabuklanma ve pullanmanın en sık rastlanan nedenlerindendir. Saçı sık sık ve sıcak su ile yıkamak, yoğun kimyasallar içeren şampuan kullanmak, güneş ışınları, çevrede bulunan toz ve kirler saç derisinin kurumasına ve pullanmasına neden olacaktır.
Kafa derisi nasıl nemlendirilir?
Pürüzsüz ve parlak – Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın – bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Kafa derisinde kabuklanma neden olur?
Saç derisinde kabuklanma ve pullanma birçok kişide görülebilen bir cilt problemidir. Saç diplerinin soyularak pul pul dökülmesi ile ortaya çıkan bu problem saç köklerine zarar vermenin yanı sıra ve saç derisinde yaralar oluşmasına neden olabilir. Peki, saç derisinde kabuklanmaya ne iyi gelir? – Saç derisinin yeterince hava almaması nemsiz ve kuru kalması saç diplerinde kabuklanmanın en yaygın nedenlerindendir. Aynı zamanda psikolojik nedenler, mantar, sedef, egzama, saç kıran ve zona hastalıkları da saçlarda kabuklanmayı tetikleyen nedenler arasındadır.
- Saçların aşırı derecede sıcak suya maruz kalması, kimyasal içeren ürünlerin çok sık kullanılması ve yeteri kadar hijyenin sağlanmadığı durumlar da saç derisinde kabuklanma sorunu ile çok sık karşılaşılabilir.
- Saç derisindeki kabuklanma probleminin alerjik reaksiyonlardan dolayı kaynaklandığını düşünüyorsanız saçlarınız için kullanacağınız ürünlerin doğal ürünler olmasına özen göstermelisiniz ancak, herhangi bir enfeksiyona bağlı bir saç derisi kabuklanma sorununuz var ise dermotoloji uzmanına başvurmanız gerekebilir.
İlginizi Çekebilir Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir? Bir diğer yol ise saçlarınızdaki kabuklanma problemini ortadan kaldırmak için bitkisel yollara başvurarak bu sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Peki saç derisindeki kabuklanmaya nasıl bir bitkisel çözüm uygulanabilir.
İşte saç derisindeki kabuklanma probleminiz ortada kaldırmaya yardımcı olacak doğal tedavi yöntemleri SAÇ DERİSİNDEKİ KABUKLANMAYA KARŞI DOĞAL YÖNTEMLER ELMA SİRKESİ Saç derisindeki ph seviyesini dengeleyen elma sirkesi saç derisi problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bir miktar elma sirkesini suyla karıştırın ve saç derinize masaj yaparak uygulayın ve 15-20 dakika bekleyin.
Ardından saçlarınızı ılık su ile durulayın. ZEYTİNYAĞI Zeytinyağı yüksek oranda nemlendirici özelliğe sahiptir ve saç derisindeki kepek ve kabuklanma problemini ortadan kaldırır. Küçük miktarda zeytinyağını saç derinize masaj yaparak sürün ve 2-3 saatin ardından saçlarınızı organik bir şampuanla yıkayın.
Saç kökleri nasıl canlanır?
Saçlı alanda saç kökleri tamamen öldüyse ve bir kellik oluştu ise o bölgeye medikal tedavilerin (PRP ya da mezoterapi gibi) hiçbir etkisi olamayacaktır. Bu durumda yapılabilecek ve sonuç alınabilecek tek yöntem ise saç ekimidir.