Saçlarınızı sirkeli suyla durulayarak kepekten kurtarabilirsiniz – Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Contents
Saç kepeği nasıl geçer ibrahim saraçoğlu?
İbrahim Saraçoğlu Doğal Kepek Kürü – İbrahim Saraçoğlu, ısırgan otunun kepek düşmanı olduğunu ve kepeğin çözümü olduğunu belirtmektedir. Malzemeler:
750 ml içme suyu 1 tutam ısırgan otu
Hazırlanışı:
750 ml kaynayan suyun içerisine bir tutam ısırgan otu atılır ve 2-3 dakika kaynatılır. Ilıyan karışım süzülür. Eğer saç temizse bu karışım ile yıkanır, yarım saat bekletilir ve sonrasında durulanır. Saç kirliyse öncelikle şampuan ya da sabun ile yıkanır. Sonrasında bu karışım ile yıkanır, ılık su ile durulanır ve sonrasında kurutulur. Bu kür, kepeği önlerken saçların canlı ve parlak görünmesini de sağlar. İbrahim Saraçoğlu’nun diğer bir kepek küründe ise bir tutam lavanta kaynar suya atılır.5 dakika kısık ateşte demlenir. Ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. Soğuyan lavanta suyu ile saçlar yıkanır. Yarım saat bekledikten sonra durulanır. Bu kür, kepeği önlerken aynı zamanda saçlarınızda unutulmaz güzel bir koku da bırakacaktır.
Kafadaki kepeği ne temizler?
Kepek, kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin yaşadığı bir cilt problemidir ve basit bir saç problemi gibi görünse de kişinin öz güvenini etkiler. Saçları kirli ya da bakımsız gösteren bu durum ayrıca kaşıntılı yaratarak rahatsızlık da verir. Peki, kepek nasıl geçer? Kepeği azaltan ve bitiren yöntemler nelerdir? Doğal yollar ile kepek yok edilebilir mi? İşte tüm bunlar için size “Kepek nasıl geçer?” haberi hazırladık.
- Epek hakkında bilmeniz gereken her şey haberimizde.
- Epek nasıl geçer?” diyenler son dönemlerde kayda değer bir biçimde arttı.
- Hemen herkesin yaşadığı kepek sorunu, günlük hayata oldukça sıkıntı veren bir cilt sorunu.
- Bu nedenle her türlü çözüm yolunu deneyen kepek mağdurları artık çareyi doğal yollarda aramakta buldu.
Biz de bu nedenle sizin için doğal çözümler sunan “Kepek nasıl geçer?” haberi hazırladık. Kepek! Çevrenizde en az bir kişide var olan bu sorun sürekli hale geldiğinde gerçek bir eziyete dönüşüyor. “Sürekli hale geldiğinde ne demek?” diye soranlarınız olabilir.
- Bir cilt hastalığı olan kepek bazı kişilerde mevsimsel ya da dönemsel sebeplerden kaynaklanıp kısa bir süre sonra düzelebiliyor.
- Ancak kepek sorunu hiç geçmeyenler, “Kepek nasıl geçer?” diye çok yol denemişlerdir.
- Epek neden olur? Daha önce de söylediğimiz gibi kepek bir cilt rahatsızlığıdır.
- En kısa tabirle başınızdaki ölü derilerin dökülmesinden kaynaklanan kepek saçlarınızın arasından görünmeye başladığı zaman çok hoş olmayan bir görünüme sebep olur.
Saçın kirli ya da temiz olmasıyla ilgisi olmayan kepek, dışarıdan kirli bir görünüme sahiptir. Bunun yanı sıra sağlık açısından da ciddi bir sorundur. Kepekli saçların yaşadığı sorunlar nelerdir? Kepek görünüm kadar sağlık açısından da oldukça sıkıntılı bir rahatsızlıktır.
Epekli saçlarda meydana gelen sorunlar: -Dökülme -Kaşınma -Deride kızarıklık -Saçların incelmesi Bu sorunlar karşısında piyasada satılan kepek şampuanları yetersiz kalabilir. Böyle durumlarda öncelikli tavsiyemiz bir dermatoloğa gitmeniz. Daha sonra kimyasallar yerine evde hazırlayabileceğiniz doğal karışımlarla çözüm aramanız Kepek nasıl gider? Kepek için üretilen şampuanları kullanmak istemeyip doğal yöntemlerle çare arayanlar için birkaç tavsiyemiz var.
İşte kepek için doğal yöntemler: Sirke Saçlarınızı şampuanlamadan önce 2 kaşık sirkeyi dilerseniz spreyli bir şişe yardımıyla saçlarınıza sürün. Saçlarınıza masaj yaparak beklediğiniz 10 dakikanın sonunda durulayarak daha sonra şampuanlayabilirsiniz. Sirkenin bir diğer yöntemi de şampuanın ardından 2 bardak soğuk suya 1 fincan elma sirkesi ekleyerek durulama suyu yapmanızdır. Aspirin Saçlarınızın gürlüğüne göre 2-3 aspirini ezip toz haline getirin. Kullandığınız şampuana ekleyin. Şampuanladığınız saçınızı 3-4 dakika bu şekilde bekletin ve durulayın. Tuz Tuzun var olan kepeği dökücü bir etkisi vardır. Yıkamadan önce sofra tuzunu saçınıza döküp biraz masaj yaparsanız kafanızdaki kepeklerin dökülmesini sağlayacaktır.
Ağız gargarası Ağız gargarası birçok şeye olduğu gibi saçtaki kepeğe de iyi gelir. Yıkadığınız saçlarınızı ağız gargarasıyla bir kere durulayıp daha sonra duru su ile tekrar durulayabilirsiniz. Karbonat ya da kabartma tozu Karbonat ya da kabartma tozu kepek için en yaygın bilinen çözümlerden biridir. Önce saçlarınızı ıslatın ve bir paket veya bir avuç kabartma tozunu saç derinize dökün ve iyice ovalayın.
Daha sonra durulayın. Bunu saçlarınızı yıkamadan önce haftada 3 kez yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta bu yöntemi yaptığınızda saçlarınızı yıkarken şampuan kullanmamanız gerektiğidir. Önce saçlarınızda kuruluk göreceksiniz. Daha sonra saçlarınız doğal bir yağ üretecektir ve yumuşaklığını geri kazanacaktır.
Yeniden hatırlatmamız gereken nokta ise bu yöntemlere karşı cildinizin alerjik bir tepki verme ihtimaline karşı önce bir uzmanla görüşmenizdir. Kepek sebebiyle ne zaman doktora başvurulmalı? -Herhangi bir kepek şampuanını 1 ay denediğiniz halde kepeğinizde bir iyileşme gözlemediyseniz, -Kepeğiniz çok ciddi seviyedeyse, -Kafa deriniz kaşınıyorsa, -Kafa deriniz şişmiş ya da kızarık ise, -Kepek sorunuyla birlikte zayıflamış bağışık sistemine sahipseniz; örneğin kemoterapi görüyor, HIV pozitifseniz yada bağışıklık sisteminizi baskılayan bir ilaç kullanıyorsanız doktora başvurmanız gerekir.
Bebeklerde kepek nasıl gider? Bebeklerde gözlenen bu durumun adı konaktır. Genellikle geçici ve zararsız bir olan bu durum, 2 ay içerisinde kendiliğinden kaybolur. Kimyasal ilaç kullanımı önerilmez. Saç Derisinde Sivilcenin Sebebi Nedir?
Kepeğe en etkili çözüm nedir?
Banyoya girmeden önce saçlarınızı ıslatın ve bir çay bardağı içerisine biraz sirke ve biraz limon suyu dökerek saçlarınıza 4-5 dakika kadar masaj yapın. Ardından saçınızı veya banyonuzu yapın. Saçlarınız kuru halde iken saç diplerinize tuz ile masaj yapın. Daha sonra şampuan ile yıkayarak durulayın.
Saçlarım Kepeklendi ne yapmalıyım?
Kuru ve pullanan bir saç derisine sahipseniz kepekten şüphelenebilirsiniz. Beyaz pul şeklinde döküntüler olarak ortaya çıkan kepek, hafif ve yaygın bir seboreik dermatit şeklidir. Kesin nedeni bilinmemekle beraber çeşitli faktörler kepek riskini arttırmaktadır. Peki, saç kepeklenmesi nasıl geçer? Neden olur? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik. – Kepek, kafa derisindeki cildin pul pul dökülmesine neden olan yaygın bir durumdur. Tipik olarak ergenlik döneminde başlar ve 50 yaş civarında azalmaya başlar. Kepek utanç verici bir durumdur ve tedavisi de zor olabilir. Peki, saç kepeklenmesi nasıl geçer? Neden olur? Merak edilen tüm detaylar haberimizde KEPEK NEDEN OLUR? Kepeklerin ana nedeni, cildi yağlı, kırmızı ve pullu hale getiren bir durum olan seboreik dermatittir.
SAÇ KEPEKLENMESİ NASIL GEÇER? Saç kepeklenmesi ve kaşıntısı kontrol edilebilir bir durumdur. Hafif kepek için, önce yağı ve cilt hücresi oluşumunu azaltmak için uygun normal bir şampuanla günlük olarak temizlemeyi deneyin. Bu işe yaramazsa, ilaçlı bir kepek şampuanı deneyin.
Sizin için uygun saç bakım rutini bulmak için birden fazla şampuan denemeniz gerekebilir. Herhangi bir üründen dolayı kaşıntı, acı, kızarıklık veya yanma gelişirse, kullanmayı bırakın. Eğer döküntü, kurdeşen veya solunum zorluğu gibi alerjik bir reaksiyon geliştirirseniz, derhal tıbbi yardım alın. Kepek şampuanları içerdikleri ilaca göre sınıflandırılır: Pyrithione çinko şampuanları Bunlar antibakteriyel ve antifungal ajan çinko piriti içerir.
Katran bazlı şampuanlar Kömür katranı, kafa derinizdeki cilt hücrelerin hızlı ölümünü ve pul dökülmesini yavaşlatır. Ancak açık renkli saçlarınız varsa, bu tür bir şampuan renk bozulmasına neden olabilir. Ayrıca saç derisini güneş ışığına karşı daha hassas hale getirebilir.
Salisilik asit içeren şampuanlar Bu ürünler ölçeğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Selenyum sülfürlü şampuanlar Sarı, gri veya boyanmış saçların renklerini soldurabildiğinden, bunları sadece belirtilen şekilde kullandığınızdan emin olun ve şampuanlamadan sonra iyice durulayın. Ketoconazole şampuanları Diğer şampuanlar başarısız olduğunda işe yarayabilecek geniş spektrumlu bir antifungal ajandır.
Bu şampuan kafa derisinde yaşayan kepeklere neden olan mantarları yok edebilir. Her bir şampuan şişesi üzerindeki talimatları dikkatle okuyun ve uygulayın. Bazı ürünler birkaç dakika bekletilirken, diğerleri hızlı bir şekilde durulanmalıdır. İlk başta, kepek tedavisi için haftada bir ila üç kez ilaçlı şampuan kullanın.
İlaçlı şampuanı birkaç hafta düzenli olarak kullandıysanız ve hala kepeğiniz varsa doktorunuzla veya dermatoloğunuzla görüşün. Reçeteli bir şampuan veya steroid bir losyon gerekebilir. KEPEĞİ ÖNLEMENİN YOLLARI – Stres bazı insanlarda kepeği tetikleyebilir, bu nedenle stresi daha iyi yönetmek semptomları azaltabilir.
– Yağlı saç ve saç deriniz varsa günlük yıkama yardımcı olabilir. – Güneş ışığına biraz maruz kalmak yararlı olabilir. – Yeterince çinko, B vitaminleri ve bazı yağ türlerini sağlayan bir diyet kepeklenmeyi önlemeye yardımcı olabilir. – Saç şekillendirme ürünleri saçınıza ve saç derinize yapışarak yağlanmalarına neden olabilir, bu yüzden sıklıkla kullanmamanız tavsiye edilir.
Kepek en hızlı nasıl geçer?
Kepek, derinin en dış yüzeyinden dökülen ölü hücrelerden oluşur. Oldukça can sıkıcı bir cilt sorunu olan saç kepekleri, her yaş ve cinsiyet grubundan pek çok insanın şikayetçi olduğu bir problem. Kepeğe iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün.
- Peki saç kepeği nasıl geçer? Evde saç kepeğine ne iyi gelir? Kepeğe iyi gelen yağlar neler? Sirke saç kepeğine iyi gelir mi? Soda saç kepeğini geçirir mi? İşte saç kepeği nedenleri ve saç kepeğini geçiren öneriler.
- Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine toplumun birçok kesiminden çok sayıda kişiyi etkileyen ve saç kepekleri hakkında şikayetler son zamanlarda artmaya başladı.
Saç kepeklerinin ortaya çıkmasında birden fazla etken var. Peki, saç kepeği neden olur? Saç kepeği nasıl geçer? SAÇ KEPEĞİNE NE İYİ GELİR? EVDE KEPEKLİ SAÇA İYİ GELEN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER VE DOĞAL YÖNTEMLER Aloe vera: Antimikrobiyal ve antifungal özelliği olan bu bitki, saç kepeğine karşı tercih edilebilir.
- Hindistan cevizi yağı: Bu yağ ntimikrobiyal özelliği ile kepek oluşumunu engelleyebilir.
- Ayrıca cildin nemini de artırarak kepek ve egzama belirtilerinin azalmasına da yardımcı olabilir.
- Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağı, kepek belirtilerinin azalmasını sağlayacak antimikrobiyal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.
Ancak hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle uygulamadan önce Hindistan cevizi yağı gibi yağlarla seyreltilmeli. SAÇ KEPEĞİ NASIL GEÇER? Kuru kepek için çinko, ardıç yağı ya da katran içeren özel şampuanlar kullanmak yeterlidir. Bu şampuanlar hem cildin nem kaybedip kuruyarak dökülmesini önler hem de yenilenmeyi ve onarımı düzenler.
- Yağlı kepek için mantar tedavisi gerekebilir.
- Salisilik asit içeren solüsyonlar kullanılarak yağ birikimi azaltılabilir.
- Tedavide başarıya ulaşabilmek için önerilen şampuan, solüsyon, krem ve benzeri maddelerin düzenli kullanılması birinci koşuldur.
- A vitamininden zengin beslenmenin saçlı derinin onarım ve yenilenmesine katkısı tartışılmaz.
Bu vitamini içeren havuç, kayısı, karaciğer, maydanoz, patates, pazı ve balıktan zengin sofralar sizi yalnızca kepekten uzak tutmaya değil sağlıklı beslenmenize de yarar. Kepek, özellikle saçını az veya çok yıkayanlar da görülür. Saçlarını çok yıkayanlar da saç derisi az yağlanır, az yıkayanlar da ise çok yağlanır.
Bu yağı dengelemelisiniz. Aksi taktirde saçlarınız kepeğe maruz kalacaktır. Banyo zamanında hatta son saç durulmasında elma sirkesi ile saçlarınıza masaj yaparak son durulamayı gerçekleştirin. Ancak elma sirkesi yaklaşık 5 dakika boyunca saçınızda kalsın. Banyoya girmeden önce saçlarınızı ıslatın ve bir çay bardağı içerisine biraz sirke ve biraz limon suyu dökerek saçlarınıza 4-5 dakika kadar masaj yapın.
Ardından saçınızı veya banyonuzu yapın. Saçlarınız kuru halde iken saç diplerinize tuz ile masaj yapın. Daha sonra şampuan ile yıkayarak durulayın. Kepekten kurtulmak için bir diğer yöntemde ise, saçlarınızın sıklığına göre 2 ya da 3 aspirini ezip toz haline getirin.
- Bu karışımı kullandığınız şampuana ekleyin, şampuanladığınız saçınızı 3-4 dakika bu şekilde bekletin ve durulayın.
- Olumlu sonucu göreceksiniz.
- SİRKE SAÇ KEPEĞİNE İYİ GELİR Mİ? Güçlü bir asit olan sirke, saç derisinin pH dengesini sağlamaya yardımcı olur.
- Ancak kepeğe karşı etkisi hemen kaybolacağı için kepek sorununda etkili olmaz.
SODA SAÇ KEPEĞİNİ GEÇİRİR Mİ? Soda kepeklenen saçlar için tercih edilebilir. Saç derisi nemini kaybetmeye başladığında pek çoğumuz kepeklenme sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz. Maden suyu saç derisinin nem dengesini korumaya yardımcı olarak kepeklenme ihtimalini ortadan kaldırmada en büyük yardımcımız.
Yapılması gereken tek şey saçı yıkadıktan sonra maden suyu ile saça masaj yapmak.5 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı durulayın. SAÇ DÖKÜLMESİ VE SAÇ KEPEĞİNE NE İYİ GELİR? Saç kepeğini geçirmek için yukarıdaki önerilere göz atabilirsiniz. Saç dökülmesini geçirme konusunda daha detaylı bilgiye de aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.
KEPEĞE İYİ GELEN YAĞLAR NELER? Saç kepeğine karşı doğal çözümler tercih edilebilir. Bu nedenle doğal yağlar kullanılabilir. Kepeğe karşı kullanılabilecek yağlar şu şekilde sıralanibilir: Çay ağacı yağı, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı. saç kepeği NEDEN OLUR? Kepek, derinin en dış yüzeyinden dökülen ölü hücrelerden oluşur.
- Genellikle kılların bulunduğu bölgelerden dökülür.
- Mevsimlere ya da bazı dış etkenlere bağlı olarak miktarında artma olabilir.
- Saçlı derinin kendini yenileme hızının artması kepeğe yol açar.
- Cildin üst tabakasındaki ölü hücreler bazen beyaz toza benzeyen “kuru kepek” olarak bazen de yapışkan pullar halinde “yağlı kepek” olarak dökülür.
Kuru kepek estetik bir sorundur. Elbise yakasında, omuzlarda hoş olmayan bir görüntü yaratır. Kaşıntı yapmaz. İltihabı olmaz. Yağlı kepek ise nispeten büyük parçacıklar, irili ufaklı pullar şeklinde deri üzerinde kalır. Kaşıntı yapar. Kaşımayla bir yandan kepekler dökülürken bir yandan da saç kaybı olur.
Kepekli saçlar için hangi sabun?
Yörede ”Botan sabunu ” veya ” Bıttım Sabunu ” olarak adlandırılan organik ürün, saç bakımı ve kepekle ilgili tüm sorunların kısa süre içerisinde ortadan kalkmasını sağlıyor.
Saçta kepek olursa ne olur?
Kepek saç döker mi? – Kuru cilt, beslenme düzeni, stres ve bazı saç ürünleri gibi birçok faktör kepeğe neden olabilir. Ancak kepeğin kendisi saç dökülmesine neden olmaz. Bununla birlikte, şiddetli kepek, bir kişinin saç derisini çok fazla kaşımasına ve yaralanmasına neden olabilir.
Saçta kepek niye cikar?
Hemen herkeste dönemsel olarak ortaya çıkan kepek problemli yaşa ya da cinsiyete bağlı olarak oluşan bir sorun değildir. Kişinin genel sağlığını olumsuz etkilemese bile kepek saçların görünümünü ve saç derisini olumsuz etkiler. Dışarıdan bile görünen ve saça yağlı bir görünüm veren kepek kolay çözülebilen bir sorun değildir. Saçtaki Kepek Neden Olur, nasıl geçer? Bunların bazıları oldukça kolay ve evde uygulanabilen yöntemlerdir. Bazen de bir dermatologdan destek almak gerekebilir. Çünkü bazen kepek sorununun çözülmesi problemin tamamen çözülmesini sağlamaz. Saç derisindeki ölü derinin de temizlenmesi ve saçın tamamen arındırılması gerekir.
- Bunun için özel dermatolojik ilaçlar bulunur.
- Doktor önerisi kapsamında bunları kullanabilirsiniz.
- Epek bazen hızlı bir şekilde kendiliğinde artar bazen de azalır.
- Çünkü gündelik yaşamın stresi, beslenme koşulları, hava kirliliği, aşırı soğuk hava ve sıcak bile kepek miktarını olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir.
Bunun yanında kullanılan şampuanlar, saçların yıkanma sıklığı ve su kalitesi de kepek oluşumunu etkileyebilir. Kepeğe karşı olan şampuanları tercih edip, ılık suyla saçlarınızı haftada 2 ya da 3 defa yıkamayı deneyebilirsiniz. Saçların sık sık şampuanla yıkanması ve soğuk su kullanılması da kepek oluşumunu olumsuz etkiler.
Kepek saç diplerinin fazla kuruması sonucunda oluştuğundan genel cilt kuruluğunun ortadan kaldırılması da kepeği azaltacaktır. Saç dibindeki gözeneklerin açılması ve doğal nemiyle kalması kepeği saçlarınızdan uzaklaştıracaktır. Bu içeriğimizde saçtaki kepek neden olur, nasıl geçer? Saç kepeğine ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik.
İşte saçtaki kepek ile ilgili tüm merak edilenler Saçta Kepek Neden Olur? Kepek görüntüsü ve kaşıntısıyla kimsenin saçında istemediği bir deri problemidir. Peki saçta kepek neden olur? Genellikle kepek kişinin cilt tipi, saçını yıkama sıklığı, kullandığı şampuan, yaşadığı yerdeki havanın kuru olması gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.
Özellikle saç derisinin nemsiz kalması ve kuruması kepeğe neden olmaktadır. Saçların yıkanma sıklığının az ya da çok olması da kepeğin oluşumunu tetikler. Kullanılan şampuanların içlerinde bulunan kimyasallar saç derisinin doğal yapısını bozar ve bu da yine kepeğe neden olur. Kişide mineral ve vitamin eksikliği, stres altında kalmaz ve genetik cilt rahatsızlıklarının bulunması da kepeği tetikler.
Saçtaki Kepek Nasıl Geçer? Herkes saçındaki kepekten hemen ve kolay bir şekilde kurtulmak için. Bu yüzden saçtaki kepek nasıl geçer? Diye sorarlar. Kepekten kurtulmanın en kolay yolu kepe önleyici şampuanlar kullanmaktadır. Ayrıca saçlar haftada 2 ya da 3 kere yıkanmalı.
- Yıkama esnasında soğuk ya da sıcak su kullanılmamalıdır.
- Diğer yandan saç diplerinin doğal nemine kavuşması için elma sirkeli su, hindistancevizi yağı, papatya suyu gibi doğal yöntemlerden de destek alınabilir.
- Saç Kepeğine Ne İyi Gelir? Saç kepeğine ne iyi gelir sorusu? Çok fazla kişi tarafından sorulur.
Öncelikle amaç saçların kepekten arındırılması olduğundan evinizde doğal yöntemlerden destek alabilirsiniz. Örneğin elma sirkeli suyu durulama suyunuzda kullanabilirsiniz, karbonatlı su da benzer bir işleve sahiptir kullanılabilir. Saç Kepeği Nasıl Önlenir? Saçlarda kepeğin temizlenmesinin ardından önemli olan tekrar oluşumunun önlenmesidir.
- Çünkü kepek genellikle tekrar etme eğilimi gösterir.
- Peki saç kepeği nasıl önlenir? Öncelikle saçınız için daha doğal şampuanları tercih edin ve saç yıkama sıklığınız haftada 2 ya da 3 olsun.
- Imyasallardan saçlarınızı uzak tutun.
- Saçınızın doğal nemini kaybetmemesi ve yeniden kepek oluşmaması için evde hazırlayabileceğiniz maskeleri en azından 15 günde bir uygulayabilirsiniz.
Saçınızı çok soğuk ya da sıcak suyla yıkamayın. Saç Kepeği En Hızlı Nasıl Geçer? Saç kepeği en hızlı nasıl geçer? Sorusunun en basit yanıtı kepek önleyici şampuan kullanmaktır.
Kabuklu kepeğe ne iyi gelir?
Saçta kabuklu kepek neden olur, bitkisel ve evde doğal çözüm yöntemleri ile nasıl geçer? Saçtaki kepek nasıl temizlenir? Kepek neredeyse her insanın hayatında en az bir kez uğraştığı bir sorundur. Bir cilt problemi olan kepek, bazen mevsimsel veya dönemsel sebeplerden kaynaklanır ve kısa sürede düzelebilir ancak bazen de çok uzun süreler boyunca insanı uğraştırabilir.
- Dolayısıyla kepek problemi yaşamaya müsait bir cilt yapısına sahip olanlar, kepeğin oluşumunu önlemek için bazı alışkanlıklarını düzenlemelidir.
- Bu düzenlemelerin başında ise beslenme gelir.
- SAÇTAKİ KEPEK NASIL TEMİZLENİR? Kepek tedavisinde göz önünde bulundurulması gereken bazı etkenler vardır.
- Bu etkenlerin başında kepek sorunuyla uğraşan kişinin yaşı ve kepeğin şiddeti gelmektedir.
Eğer şiddetli bir kepek sorunuyla mücadele ediyorsanız bir cildiye uzmanına danışmalısınız. Eğer kepek şiddeti çok yoğun değilse kepeği temizlemek için bazı doğal yollar kullanabilirsiniz. İşte bu doğal yollar:
- Doğal içerikli şampuanlar
- Çiçek yağları
- Elma sirkesi
- Doğal ve saf yağlar
KEPEĞE BİTKİSEL ÇÖZÜM
- Bazen kepeğin şiddeti orta şiddete ulaştığında kepek kaşıntı yapar. Bu durum da saçtaki kepek ve kaşıntı nasıl giderilir sorusuna yol açar.
- Saçtaki kepeği gidermek için doğal yollara başvurmak isterseniz uygulayabileceğiniz bazı çözümler vardır. İşte kepek ve kaşıntıya iyi gelen yöntemler:
- İki aspirini ezerek toz haline getirip bu tozu her yıkamada şampuanınıza ekleyebilirsiniz. Bu karışım ile saçlarınızı köpürtüp durulamadan beş dakika saçta bekletip daha sonra durulamalısınız.
- Zeytinyağı ile saçınıza masaj da yapabilirsiniz.
- Çemen tohumlarını geceden suda ıslatıp sabah bu karışımı macun haline getirerek saç dersine uygulayabilirsiniz. Uygulamadan yaklaşık 40 dakika sonra saçınızı şampuanla yıkamalısınız. Bu kürü haftada bir kez uygularsanız hem kepek sorunundan kurtulabilir hem de saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.
- 750 mililitre kaynayan suya atılan bir tutam ısırgan otunu 2-3 dakika kaynatıp karışım ılıdıktan sonra süzmelisiniz. Daha sonra süzdüğünüz bu karışımı temiz saçınıza uygulayıp yarım saat bekledikten sonra durulayarak kepek sorunundan kurtulabilirsiniz. Bu kür hem kepek sorununu çözecek hem de saçlarınızın daha canlı görünmesine yardımcı olacaktır.
SAÇTA KABUKLU KEPEK NEDEN OLUR? Saç derisinde oluşan kabuklu kepeklenmeler aslında kepeklenmeye stresin etki etmesi ile saç derisinde gözle görülür kabuklar oluşması durumudur. Bu durumda saç derisi kabuklaşır, aşırı düzeyde kaşınır ve tedavi edilmezse iltihaplanabilir.
- Saç derisinin yeterince hava alamaması, nemsiz ve kuru kalması da saçta kabuklu kepek oluşumuna neden olacaktır.
- Saçlarınızı aşırı derecede sıcak suya maruz bırakmanız, kimyasal içerikli saç ürünlerinin oldukça sık kullanılması ve saçların yeterince temizlenememesi de saçlarda kabuklu kepeğe neden olabilir.
Saç derisinin kabuklanmasının net bir sebebi bulunmamaktadır. Bu durum kişisel bakım hataları, Anksiyete, depresyon, stres gibi psikolojik veya fizyolojik problemlerden ötürü oluşabilir. SAÇTAKİ KABUKLU KEPEK NASIL GEÇER? Saç derisindeki kabuklu kepek, kirli, yeterince durulanmayan, yağlı veya sivilceli saç derilerinde görülebilir.
Saç derisi kabuklandıktan sonra bu kabuklar dökülecektir. Dökülme evresine geçilmeden önce saça müdahale edilmeli ve sorun çözülmelidir. Kepeğe ne iyi gelir sorusuna verilebilecek diğer cevaplar şu şekildedir. Saç derisindeki kabuklanmaların en belirgin sebebi günümüzde de çokça uğraştığımız strestir.
Stres sonucunda ortaya çıkan bu kabuklanmadan kurtulmak için en kısa sürede bir dermatoloğa danışılmalıdır ve tedavi sürecine başlanmalıdır. Saç derinizdeki kabuklanmayı geçirmek istiyorsanız saçlarınızın ph seviyesini dengelemelisiniz. Saç ph’ını dengeleyebilmek için elma sirkesi kullanmak etkili olacaktır.
- Elma sirkesini suya karıştırıp saç derinize masaj yaparak uygulayıp 15-20 dakika bekletirseniz saç ph’ınız dengelenecektir.
- Daha sonrasında saçlarınızı ılık su ile durulamalısınız.
- Saçtaki kabuklanmadan kurtulmak için kullanabileceğiniz diğer yöntem ise zeytinyağı olmaktadır.
- Zeytinyağı yüksek oranlı bir nemlendiricidir ve saçtaki kabuklu kepek sıkıntısını ortadan kaldırabilir.
Az miktarda zeytinyağını saç derinize masaj yaparak sürdükten sonra 3 saat kadar bekletip saçınızı doğal içerikli şampuanlarla yıkamalısınız. Saçlarınızı durularken ılık su kullanmayı unutmayın. : Saçta kabuklu kepek neden olur, bitkisel ve evde doğal çözüm yöntemleri ile nasıl geçer? Saçtaki kepek nasıl temizlenir?
Tuz kepeği yok eder mi?
Tuz : Şampuandan önce sıradan sofra tuzunun aşındırıcılığı kepekten kurtulmanız için iyi bir çaredir. Tuzluk alın ve kuru olan saç derinize biraz tuz serpin. Sonra, saç derinize masaj yaparak tuzu yedirmeye çalışın. Kuru ve pul pul olan saç derinizi şampuan uygulaması için hazır hale getirmiş olacaksınız.
Sirke kepeği yok eder mi?
Kepekten sorunundan doğal yollarla kolayca kurtulmak isteyenler elmaelma.com’a bir göz atın deriz! Elma sirkesinin bu mucizevi faydasına inanamayacaksınız! – Abone ol Kepek sorunu, birçoğumuzun mustarip olduğu bir konudur. Özellikle de siyah tişört giydiğimizde bu sorunumuz gözle görünür bir hal almaktadır.
Bu da bir hayli kötü görünmektedir. Birçoğumuz pahalı şampuanlara para harcayarak ya da dışarıda yaptırdığımız bakımlarla kepekten kurtulmaya çalışırız. Fakat ne yazık ki kesin bir çözüme kavuşamayız. İşte tam da bu nokta da elma sirkesi imdadımıza yetişiyor. Siz de ”elma sirkesinin faydaları nelerdir?” diyorsanız elmaelma.com’un bu yazısına muhakkak göz atmalısınız! ELMA SİRKESİ KEPEK İÇİN İDEAL Kepek, kafa derisinde pullanma, kaşıntı gibi belirtiler veren, mütemadiyen görülen saç sorunlarındandır.
Kepeğe çözüm sirke! Kepekli saçımıza elma sirkesinin uygulamasını yapıyoruz.Kafamızın derisinde kepek oluşumunun en önemli sebebi parazit veya mantarlar olduğundan, bunları yok edecek, saçın ph seviyesini dengeleyecek sirkeye ihtiyacımız vardır. Elma sirkesi kepek için en ideal olanıdır.
- ISA SÜREDE KURTULACAKSINIZ Sistemli kullanımda kısa sürede kepeğinizden anında kurtulacaksınız.
- Şimdi başlayalım saçımızı duru suyla iyice yıkıyorsunuz.
- Bir çay bardağı su ve bir çay bardağı sirkeyi karıştırıyoruzSaçınız çok sık ve uzunsa 1 su bardağı suya 1 su bardağı sirkeyi karıştırıp kullanabilirsiniz.
Bu karışımı saçlarımıza döküp, iyice saç diplerine yediriyoruz masaj yaparak tıpkı şampuan gibi sirkeyi iyice sürüyoruz ve üç ya da dört dakika elmalı sirkeli su saçlarınızda kalıyor.Daha sonrasında isterseniz hemen suyla saçınızı durulayabilirsiniz.
- Şampuan kullanıp daha sonra da durulayabilirsiniz.
- Yalnızca su ile durularsanız saçta sirke kokusu kalabilmektedir.
- URU SAÇA UYGULAMAYIN Kepeğinizden kurtulana kadar her gün sistemli olarak sirke karışımlı su ile saçı yıkamaya devam etmelisiniz.
- Bu karışım sayesinde kepekte zamanla belirgin bir azalma olacaktır sonrada yok olacaktır.
Sizlere kolay kullanım sağlaması için sirke su karışımını küçük bir fiskeli bir şişeye koyarsanız daha kolay kullanabilirsiniz. Kepek için elmalı sirkeyi sakın ama sakın kuru saçlara uygulamayınız.Derinizi tahriş edip kızarmalara yanmalara neden olabilir.
- O yüzden saçını yıkayıp uygulamanız gerekmektedir.
- PARLAK VE PIRILTILI SAÇLARA KAVUŞUN Saçlarında çok fazla kepek bulunan kişiler bu karışımı saçında 20 dakika beklemelidirler bone yada streç film de kullanabilirsiniz.
- Parlak ve pırıltılı saçlara kavuştunuz hayatınız dan artık kepek sirkenin gücü ve sizin düzenli kullanımınız sayesinde kurtulmuş oldunuz.
Kaynak: elmaelma.com
Stres kepek yapar mı?
Stres Kepeği Nasıl Tetikleyebilir | Kepek hakkında makaleler | Head&Shoulders TR
Stres en beklenmedik zamanlarda bile kepeğin kötüleşmesine neden olabilir – nedenlerini ve bunu nasıl önleyebileceğinizi öğrenin. Stresin kendisi kepeğin doğrudan bir nedeni değildir – ‘kepeğe, saç derinizde her zaman mevcut olan Malassezia globosa mikrobu neden olur. Fakat stres belirtilerinin mevcut bir kepek sorununu azdırdığı görülmüştür. Stresle alakalı çeşitli belirtiler vardır ve bunlardan bazıları, kepeğin daha da kötüleşmesini sağlayan bir etki yaratabilir.Bunlara şunlar dahildir: Aşırı ısınma ve terleme Bunlar, kepeğe neden olan Malassezia’nın güç kazanması için ideal koşulları oluşturur. Hormonal değişiklikler Malassezia globosa saç derinizdeki (sebum olarak bilinen) yağları çözelterek, cilt hücrelerinin kepek olarak dökülmesine neden olan döngüyü başlatır. Sebum üretimi hormonlar tarafından kontrol edilir, bu nedenle stresin hormon dengenizde yarattığı değişiklikler, daha fazla sebum üretmenize neden olabilir. Bu da saç derinizde mevcut olan Malassezia globosa mikrobuna çözeltmesi için daha fazla yağ verir ve kepek döküntülerinde bir artış yaşanır. Stres düzeyiniz ne kadar artarsa artsın, kepeksiz kalın Kendinizi stresli bir durumda bulursanız, kepeğinizin kötüleşmesi hakkında endişelenmek, gerçekten de kötüleşmesine neden olabilir. Bu olasılığı aklınızdan çıkarmaya çalışın, düzenli olarak kepeğe karşı etkili bir şampuan kullanın böylece kepekten kurtulabilir ve geri gelmesiniönleyebilirsiniz.
Head & Shoulders şampuanlarının yalnızca kepeği gidermekle kalmadığı, aynı zamanda da gelecekteki kepek sorunlarını da önlediğikanıtlanmıştır. Malassezia globosa mikrobunu kontrol altında tutmaya yarar ve düzenli olarak kullanımınız durumunda koruma düzeyiniz de artar,
Saçlarım Kepeklendi ne yapmalıyım?
Kuru ve pullanan bir saç derisine sahipseniz kepekten şüphelenebilirsiniz. Beyaz pul şeklinde döküntüler olarak ortaya çıkan kepek, hafif ve yaygın bir seboreik dermatit şeklidir. Kesin nedeni bilinmemekle beraber çeşitli faktörler kepek riskini arttırmaktadır. Peki, saç kepeklenmesi nasıl geçer? Neden olur? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik. – Kepek, kafa derisindeki cildin pul pul dökülmesine neden olan yaygın bir durumdur. Tipik olarak ergenlik döneminde başlar ve 50 yaş civarında azalmaya başlar. Kepek utanç verici bir durumdur ve tedavisi de zor olabilir. Peki, saç kepeklenmesi nasıl geçer? Neden olur? Merak edilen tüm detaylar haberimizde KEPEK NEDEN OLUR? Kepeklerin ana nedeni, cildi yağlı, kırmızı ve pullu hale getiren bir durum olan seboreik dermatittir.
SAÇ KEPEKLENMESİ NASIL GEÇER? Saç kepeklenmesi ve kaşıntısı kontrol edilebilir bir durumdur. Hafif kepek için, önce yağı ve cilt hücresi oluşumunu azaltmak için uygun normal bir şampuanla günlük olarak temizlemeyi deneyin. Bu işe yaramazsa, ilaçlı bir kepek şampuanı deneyin.
- Sizin için uygun saç bakım rutini bulmak için birden fazla şampuan denemeniz gerekebilir.
- Herhangi bir üründen dolayı kaşıntı, acı, kızarıklık veya yanma gelişirse, kullanmayı bırakın.
- Eğer döküntü, kurdeşen veya solunum zorluğu gibi alerjik bir reaksiyon geliştirirseniz, derhal tıbbi yardım alın.
- Epek şampuanları içerdikleri ilaca göre sınıflandırılır: Pyrithione çinko şampuanları Bunlar antibakteriyel ve antifungal ajan çinko piriti içerir.
Katran bazlı şampuanlar Kömür katranı, kafa derinizdeki cilt hücrelerin hızlı ölümünü ve pul dökülmesini yavaşlatır. Ancak açık renkli saçlarınız varsa, bu tür bir şampuan renk bozulmasına neden olabilir. Ayrıca saç derisini güneş ışığına karşı daha hassas hale getirebilir.
- Salisilik asit içeren şampuanlar Bu ürünler ölçeğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
- Selenyum sülfürlü şampuanlar Sarı, gri veya boyanmış saçların renklerini soldurabildiğinden, bunları sadece belirtilen şekilde kullandığınızdan emin olun ve şampuanlamadan sonra iyice durulayın.
- Etoconazole şampuanları Diğer şampuanlar başarısız olduğunda işe yarayabilecek geniş spektrumlu bir antifungal ajandır.
Bu şampuan kafa derisinde yaşayan kepeklere neden olan mantarları yok edebilir. Her bir şampuan şişesi üzerindeki talimatları dikkatle okuyun ve uygulayın. Bazı ürünler birkaç dakika bekletilirken, diğerleri hızlı bir şekilde durulanmalıdır. İlk başta, kepek tedavisi için haftada bir ila üç kez ilaçlı şampuan kullanın.
İlaçlı şampuanı birkaç hafta düzenli olarak kullandıysanız ve hala kepeğiniz varsa doktorunuzla veya dermatoloğunuzla görüşün. Reçeteli bir şampuan veya steroid bir losyon gerekebilir. KEPEĞİ ÖNLEMENİN YOLLARI – Stres bazı insanlarda kepeği tetikleyebilir, bu nedenle stresi daha iyi yönetmek semptomları azaltabilir.
– Yağlı saç ve saç deriniz varsa günlük yıkama yardımcı olabilir. – Güneş ışığına biraz maruz kalmak yararlı olabilir. – Yeterince çinko, B vitaminleri ve bazı yağ türlerini sağlayan bir diyet kepeklenmeyi önlemeye yardımcı olabilir. – Saç şekillendirme ürünleri saçınıza ve saç derinize yapışarak yağlanmalarına neden olabilir, bu yüzden sıklıkla kullanmamanız tavsiye edilir.
Saç kepeği kendiliğinden geçer mi?
Genellikle geçici ve zararsız bir durumdur ve iki ay içerisinde kendiliğinden kaybolur.