Kepeklenmeye Hangi Bölüm/Doktor Bakar? Birçok kişide zaman zaman görülebilen kepek, en yaygın cilt sorunlarından biridir. Erkeklere nazaran kadınlarda daha fazla yaşanır. Bunun nedeni ise halen daha tam olarak bilinmemektedir. Kepeğe yol açan pek çok faktör bulunur.
- Bu nedenle altta yatan rahatsızlıklar araştırılmalı ve çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.
- Epek sadece bir cilt problemi değildir.
- Aynı zamanda pek çok kişide psikolojik sorunlarda yaratmaktadır.
- Eğer kepeğin yanında kaşıntı, kızarıklık ve şişlikte görülüyorsa mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır.
Peki, kepek oluşumuna hangi bölüm/ bakar? İşte detaylar. Cilt sürekli olarak kendi yenileyen bir yapıya sahiptir. Cildin altında yeni hücreler oluştukça, ortaya çıkan ölü hücreler üste doğru itilir. Bu ölü hücreler normal şartlarda gözle görülmez. Ancak herhangi bir nedenden dolayı hücre yenilenmesinde problemler oluşursa ölü hücreler saç köklerinde birikmeye başlar. Saç derisinde kepek oluşmasına yol açan pek çok faktör bulunmaktadır. Kepek oluşumuna neden olan rahatsızlıklar ise şunlardır:
Seboreik Dermatit: Dünyada en yaygın cilt hastalıklarının başında gelir. Vücudun çeşitli yüzeylerinde kaşıntı, pul pul dökülme ve kızarma ile ortaya çıkar. Stres,, mevsimsel değişiklikler, beslenme şekilleri, yemeklere alerjiler, maya enfeksiyonları, bazı ilaçlar bu hastalığın oluşumunu tetikler. Tinea Capitis: Bu hastalık halk arasında saçkıran olarak bilinir. Nedeni tam olarak bilinmese de otoimmün hastalıklardan dolayı meydana geldiği düşünülmektedir. Kontakt Dermatit: Bazı kişilerin vücutları, kimyasal maddelere karşı hassasiyet gösterebilir. Saç derisinde kullanılan şampuan, krem, boya, jöle gibi maddeler alerji oluşturup deride iltihaplanmaya yol açar. Bu durumda kontakt dermatit oluşur. Kepeklenme en sık görülen belirtisidir. Sedef Hastalığı: Cilt hücrelerinin daha hızlı çoğalmasına neden olan yaygın bir cilt hastalığıdır. Cilt yüzeyinde beyaz pullanma ve kırmızı lekeler görülür. Özellikle kafa derisinde görülen sedef hastalığı kepek oluşumuna sebep olur.
Kepek sorunu yaşayan kişilerin hastanelerin dermatoloji bölümüne gitmeleri gerekir. Bu bölümde kepek oluşumuna yol açan rahatsızlıklar teşhis edilir. Hastalığa göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulanır. Kepek tedavisinde başvurulacak ilk yöntem kepek önleyici şampuan kullanılmasıdır. : Kepeklenmeye Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Contents
Saçımda kepek var ne yapmalıyım?
Saçlarınızı sirkeli suyla durulayarak kepekten kurtarabilirsiniz – Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Kepek neyin belirtisi?
Beyaz ya da gri renkli oluşan kepek, saç derisinde yer alan ölü deri hücrelerinin birlikte olması neticesinde oluşur. Ölü deri, saçlarda pulların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu pullar, cilt sorunlarının belirtisi olarak belirtilebilir.
Saç derisine hangi doktor bakar?
Saç dökülmesi, toplumun büyük bir kesiminde kalıtsal olarak görülen ya da geçici olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kişinin hem fiziksel durumunu hem de psikolojisini doğrudan etkileyen bu problemin altında pek çok neden yatabilmektedir. Saç dökülmesi için hangi doktora gidilir ve saç dökülmesine hangi bölüm bakar gibi sorular da sıkça sorulmaktadır.
- Saç dökülmesiyle ilgili merak edilen tüm detayları sizin için hazırladık.
- Saç dökülmesi, belirli bir sayıda olduğu sürece normal kabul edilen bir durumdur.
- Buna göre bir gün içerisinde 50 ile 100 arasında saç telinin dökülmesinde bir problem görülmemektedir.
- Ancak zamanla artan ya da aniden ortaya çıkan saç dökülmelerinde bir uzamana başvurmak gerekmektedir.
Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Saç dökülmesi farklı birçok faktör sebebiyle meydana gelebilmektedir. Bu dökülmelerin en yaygın sebebi ise kalıtsal saç dökülmeleridir. Kalıtsal dökülmeler; erkek tipi kellik, kadın tipi kellik ve androgenetik alopesi olarak üçe ayrılmaktır, tüm dökülme çeşitleri için tedavi uygulanması da mümkündür.
Tüm cilt problemlerinde olduğu gibi saç dökülmesi problemi ile ilgilenen uzmanlar da dermatologlardır. Dermatologlar tarafından yapılan çalışmalarda; hormon düzensizlikleri, kadın doğum hapları, demir eksikliği, tiroid hastalığı ve stresli yaşamın saç dökülmelerine neden olduğu görülmektedir. Nadiren de olsa yoğun geçen regl dönemleri de saçın beslenmesini etkileyerek dökülmeye sebep olabilmektedir.
Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar? Dermatoloji; saç dökülmesi hakkındaki tüm muayene, teşhis ve tedavi yöntemlerinden sorumlu tıbbi bölümdür. Tedavi, saç dökülmesine neden olan faktör bulunduktan sonra başlamaktadır. Bu kapsamda; hastalara H ve B7 vitamin takviyesi yapılmaktadır.
Kepek neden geçmiyor?
Kepek Ne Zaman Artar? – Kepek oluşumunu etkileyen pek çok faktör var. Bunlardan birincisi ve en önemlisi cilt hijyenidir. Saç derimizde cildimizi koruyan bir yağ ve nem dengesi vardır. Ancak kolay yağlanan ciltlerde ve sık yıkanmayan ciltlerde derideki yağ miktarı arttığında, cilt üzerinde mikroorganizmalar daha hızlı çoğalır bu durum cildi irite eder ve kepeklenmeyi artırabilir.
- Epek oluşumunda cildin savunma mekanizması önemli bir faktördür.
- Bağışıklık sistemini zayıflatan faktörler kepeklenme sorunlarını da artırır.
- Uykusuzluk, stres, kötü ve yetersiz beslenme, vitamin ve mineral eksikliği, geçirilen gribal enfeksiyonlar, geçirilen operasyonlar ve kilo kaybı bu durumlardan bazılarıdır.
Kepek çoğu zaman tiroit fonksiyon yetmezliği, egzama, şeker hastalığı ve romatizmal hastalıklar gibi diğer bağışıklık sistemi hastalıkları ile beraber seyreder. Kepek oluşumunda beslenme, sindirim ve bağırsak sağlığı da çok önemli bir yer tutar. Vücudumuzda bağışıklığımızı destekleyen hücrelerin %80 bağırsakta yer alır.
- Bu sebeple gıda duyarlılıkları, gıda alerjileri, bağırsak sorunları da kepek sorunları ile beraber değerlendirilmeli ve iyileştirilmelidir.
- Süt ve süt ürünleri, mayalı içecek ve yiyecekler, baharatlı yiyecekler, şekerli gıdalar, çikolata, gluten duyarlılığı, alkol kullanımı bazı bünyelerde kepek sorunlarını artırabilir veya iyileşmesini geciktirebilir.
Tüm bu durumların yanı sıra kişilerin cildinde kepek sandığı basit bir kozmetik sorun olmaktan ziyade egzama ve sedef gibi kronik ve süreklilik gösteren cilt hastalığı da olabilmektedir. Bu durumda sadece bir kepek şampuanı kullanmak yeterli değildir; kişinin medikal şampuan, tonik veya diğer tedavi seçenekleri için hekim desteği alması gerekir.
Kepek nasıl öldürülür?
Kepek, kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin yaşadığı bir cilt problemidir ve basit bir saç problemi gibi görünse de kişinin öz güvenini etkiler. Saçları kirli ya da bakımsız gösteren bu durum ayrıca kaşıntılı yaratarak rahatsızlık da verir. Peki, kepek nasıl geçer? Kepeği azaltan ve bitiren yöntemler nelerdir? Doğal yollar ile kepek yok edilebilir mi? İşte tüm bunlar için size “Kepek nasıl geçer?” haberi hazırladık.
- Epek hakkında bilmeniz gereken her şey haberimizde.
- Epek nasıl geçer?” diyenler son dönemlerde kayda değer bir biçimde arttı.
- Hemen herkesin yaşadığı kepek sorunu, günlük hayata oldukça sıkıntı veren bir cilt sorunu.
- Bu nedenle her türlü çözüm yolunu deneyen kepek mağdurları artık çareyi doğal yollarda aramakta buldu.
Biz de bu nedenle sizin için doğal çözümler sunan “Kepek nasıl geçer?” haberi hazırladık. Kepek! Çevrenizde en az bir kişide var olan bu sorun sürekli hale geldiğinde gerçek bir eziyete dönüşüyor. “Sürekli hale geldiğinde ne demek?” diye soranlarınız olabilir.
- Bir cilt hastalığı olan kepek bazı kişilerde mevsimsel ya da dönemsel sebeplerden kaynaklanıp kısa bir süre sonra düzelebiliyor.
- Ancak kepek sorunu hiç geçmeyenler, “Kepek nasıl geçer?” diye çok yol denemişlerdir.
- Epek neden olur? Daha önce de söylediğimiz gibi kepek bir cilt rahatsızlığıdır.
- En kısa tabirle başınızdaki ölü derilerin dökülmesinden kaynaklanan kepek saçlarınızın arasından görünmeye başladığı zaman çok hoş olmayan bir görünüme sebep olur.
Saçın kirli ya da temiz olmasıyla ilgisi olmayan kepek, dışarıdan kirli bir görünüme sahiptir. Bunun yanı sıra sağlık açısından da ciddi bir sorundur. Kepekli saçların yaşadığı sorunlar nelerdir? Kepek görünüm kadar sağlık açısından da oldukça sıkıntılı bir rahatsızlıktır.
- Epekli saçlarda meydana gelen sorunlar: -Dökülme -Kaşınma -Deride kızarıklık -Saçların incelmesi Bu sorunlar karşısında piyasada satılan kepek şampuanları yetersiz kalabilir.
- Böyle durumlarda öncelikli tavsiyemiz bir dermatoloğa gitmeniz.
- Daha sonra kimyasallar yerine evde hazırlayabileceğiniz doğal karışımlarla çözüm aramanız Kepek nasıl gider? Kepek için üretilen şampuanları kullanmak istemeyip doğal yöntemlerle çare arayanlar için birkaç tavsiyemiz var.
İşte kepek için doğal yöntemler: Sirke Saçlarınızı şampuanlamadan önce 2 kaşık sirkeyi dilerseniz spreyli bir şişe yardımıyla saçlarınıza sürün. Saçlarınıza masaj yaparak beklediğiniz 10 dakikanın sonunda durulayarak daha sonra şampuanlayabilirsiniz. Sirkenin bir diğer yöntemi de şampuanın ardından 2 bardak soğuk suya 1 fincan elma sirkesi ekleyerek durulama suyu yapmanızdır. Aspirin Saçlarınızın gürlüğüne göre 2-3 aspirini ezip toz haline getirin. Kullandığınız şampuana ekleyin. Şampuanladığınız saçınızı 3-4 dakika bu şekilde bekletin ve durulayın. Tuz Tuzun var olan kepeği dökücü bir etkisi vardır. Yıkamadan önce sofra tuzunu saçınıza döküp biraz masaj yaparsanız kafanızdaki kepeklerin dökülmesini sağlayacaktır.
Ağız gargarası Ağız gargarası birçok şeye olduğu gibi saçtaki kepeğe de iyi gelir. Yıkadığınız saçlarınızı ağız gargarasıyla bir kere durulayıp daha sonra duru su ile tekrar durulayabilirsiniz. Karbonat ya da kabartma tozu Karbonat ya da kabartma tozu kepek için en yaygın bilinen çözümlerden biridir. Önce saçlarınızı ıslatın ve bir paket veya bir avuç kabartma tozunu saç derinize dökün ve iyice ovalayın.
Daha sonra durulayın. Bunu saçlarınızı yıkamadan önce haftada 3 kez yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta bu yöntemi yaptığınızda saçlarınızı yıkarken şampuan kullanmamanız gerektiğidir. Önce saçlarınızda kuruluk göreceksiniz. Daha sonra saçlarınız doğal bir yağ üretecektir ve yumuşaklığını geri kazanacaktır.
- Yeniden hatırlatmamız gereken nokta ise bu yöntemlere karşı cildinizin alerjik bir tepki verme ihtimaline karşı önce bir uzmanla görüşmenizdir.
- Epek sebebiyle ne zaman doktora başvurulmalı? -Herhangi bir kepek şampuanını 1 ay denediğiniz halde kepeğinizde bir iyileşme gözlemediyseniz, -Kepeğiniz çok ciddi seviyedeyse, -Kafa deriniz kaşınıyorsa, -Kafa deriniz şişmiş ya da kızarık ise, -Kepek sorunuyla birlikte zayıflamış bağışık sistemine sahipseniz; örneğin kemoterapi görüyor, HIV pozitifseniz yada bağışıklık sisteminizi baskılayan bir ilaç kullanıyorsanız doktora başvurmanız gerekir.
Bebeklerde kepek nasıl gider? Bebeklerde gözlenen bu durumun adı konaktır. Genellikle geçici ve zararsız bir olan bu durum, 2 ay içerisinde kendiliğinden kaybolur. Kimyasal ilaç kullanımı önerilmez. Saç Derisinde Sivilcenin Sebebi Nedir?
Kepek tehlikeli mi?
Kepek, bulaşıcı ve tehlikeli olmayan bir durumdur. Utanç verici ve kaşıntılı olsa da, size veya başka birine zarar vermez. – Buna karşı kepek sorunu saç dökülmesi ve saç yağlanması gibi sonuçlar doğurabilmektedir. Çoğu durumda kepek, reçetesiz satılan kepek şampuanıyla ve saç bakımı ile kontrol edilebilir, ancak bu işe yaramazsa, altta yatan nedeni ekarte etmek için bir dermatologa danışmak daha doğru bir seçenek olacaktır.
Saç neden çok Kepeklenir?
Kuru ve pullanan bir saç derisine sahipseniz kepekten şüphelenebilirsiniz. Beyaz pul şeklinde döküntüler olarak ortaya çıkan kepek, hafif ve yaygın bir seboreik dermatit şeklidir. Kesin nedeni bilinmemekle beraber çeşitli faktörler kepek riskini arttırmaktadır. Peki, saç kepeklenmesi nasıl geçer? Neden olur? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik. – Kepek, kafa derisindeki cildin pul pul dökülmesine neden olan yaygın bir durumdur. Tipik olarak ergenlik döneminde başlar ve 50 yaş civarında azalmaya başlar. Kepek utanç verici bir durumdur ve tedavisi de zor olabilir. Peki, saç kepeklenmesi nasıl geçer? Neden olur? Merak edilen tüm detaylar haberimizde KEPEK NEDEN OLUR? Kepeklerin ana nedeni, cildi yağlı, kırmızı ve pullu hale getiren bir durum olan seboreik dermatittir.
SAÇ KEPEKLENMESİ NASIL GEÇER? Saç kepeklenmesi ve kaşıntısı kontrol edilebilir bir durumdur. Hafif kepek için, önce yağı ve cilt hücresi oluşumunu azaltmak için uygun normal bir şampuanla günlük olarak temizlemeyi deneyin. Bu işe yaramazsa, ilaçlı bir kepek şampuanı deneyin.
- Sizin için uygun saç bakım rutini bulmak için birden fazla şampuan denemeniz gerekebilir.
- Herhangi bir üründen dolayı kaşıntı, acı, kızarıklık veya yanma gelişirse, kullanmayı bırakın.
- Eğer döküntü, kurdeşen veya solunum zorluğu gibi alerjik bir reaksiyon geliştirirseniz, derhal tıbbi yardım alın.
- Epek şampuanları içerdikleri ilaca göre sınıflandırılır: Pyrithione çinko şampuanları Bunlar antibakteriyel ve antifungal ajan çinko piriti içerir.
Katran bazlı şampuanlar Kömür katranı, kafa derinizdeki cilt hücrelerin hızlı ölümünü ve pul dökülmesini yavaşlatır. Ancak açık renkli saçlarınız varsa, bu tür bir şampuan renk bozulmasına neden olabilir. Ayrıca saç derisini güneş ışığına karşı daha hassas hale getirebilir.
- Salisilik asit içeren şampuanlar Bu ürünler ölçeğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
- Selenyum sülfürlü şampuanlar Sarı, gri veya boyanmış saçların renklerini soldurabildiğinden, bunları sadece belirtilen şekilde kullandığınızdan emin olun ve şampuanlamadan sonra iyice durulayın.
- Etoconazole şampuanları Diğer şampuanlar başarısız olduğunda işe yarayabilecek geniş spektrumlu bir antifungal ajandır.
Bu şampuan kafa derisinde yaşayan kepeklere neden olan mantarları yok edebilir. Her bir şampuan şişesi üzerindeki talimatları dikkatle okuyun ve uygulayın. Bazı ürünler birkaç dakika bekletilirken, diğerleri hızlı bir şekilde durulanmalıdır. İlk başta, kepek tedavisi için haftada bir ila üç kez ilaçlı şampuan kullanın.
- İlaçlı şampuanı birkaç hafta düzenli olarak kullandıysanız ve hala kepeğiniz varsa doktorunuzla veya dermatoloğunuzla görüşün.
- Reçeteli bir şampuan veya steroid bir losyon gerekebilir.
- EPEĞİ ÖNLEMENİN YOLLARI – Stres bazı insanlarda kepeği tetikleyebilir, bu nedenle stresi daha iyi yönetmek semptomları azaltabilir.
– Yağlı saç ve saç deriniz varsa günlük yıkama yardımcı olabilir. – Güneş ışığına biraz maruz kalmak yararlı olabilir. – Yeterince çinko, B vitaminleri ve bazı yağ türlerini sağlayan bir diyet kepeklenmeyi önlemeye yardımcı olabilir. – Saç şekillendirme ürünleri saçınıza ve saç derinize yapışarak yağlanmalarına neden olabilir, bu yüzden sıklıkla kullanmamanız tavsiye edilir.
Çok kepek saç döker mi?
Sıkça karşılaşılan kepeklenme saç döker mi sorusuna gelecek olursak; kepek doğrudan saç dökülme problemine sebep olacak bir rahatsızlık değildir. Fakat dolaylı yollardan saç dökülmesine neden olabileceği kanıtlanmıştır. Kepeklenme belli bir süre sonra deride kaşıntıya sebep olmaktadır.
Saçta kepek neden olur nasıl geçer?
Hemen herkeste dönemsel olarak ortaya çıkan kepek problemli yaşa ya da cinsiyete bağlı olarak oluşan bir sorun değildir. Kişinin genel sağlığını olumsuz etkilemese bile kepek saçların görünümünü ve saç derisini olumsuz etkiler. Dışarıdan bile görünen ve saça yağlı bir görünüm veren kepek kolay çözülebilen bir sorun değildir. Saçtaki Kepek Neden Olur, nasıl geçer? Bunların bazıları oldukça kolay ve evde uygulanabilen yöntemlerdir. Bazen de bir dermatologdan destek almak gerekebilir. Çünkü bazen kepek sorununun çözülmesi problemin tamamen çözülmesini sağlamaz. Saç derisindeki ölü derinin de temizlenmesi ve saçın tamamen arındırılması gerekir.
Bunun için özel dermatolojik ilaçlar bulunur. Doktor önerisi kapsamında bunları kullanabilirsiniz. Kepek bazen hızlı bir şekilde kendiliğinde artar bazen de azalır. Çünkü gündelik yaşamın stresi, beslenme koşulları, hava kirliliği, aşırı soğuk hava ve sıcak bile kepek miktarını olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir.
Bunun yanında kullanılan şampuanlar, saçların yıkanma sıklığı ve su kalitesi de kepek oluşumunu etkileyebilir. Kepeğe karşı olan şampuanları tercih edip, ılık suyla saçlarınızı haftada 2 ya da 3 defa yıkamayı deneyebilirsiniz. Saçların sık sık şampuanla yıkanması ve soğuk su kullanılması da kepek oluşumunu olumsuz etkiler.
Epek saç diplerinin fazla kuruması sonucunda oluştuğundan genel cilt kuruluğunun ortadan kaldırılması da kepeği azaltacaktır. Saç dibindeki gözeneklerin açılması ve doğal nemiyle kalması kepeği saçlarınızdan uzaklaştıracaktır. Bu içeriğimizde saçtaki kepek neden olur, nasıl geçer? Saç kepeğine ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik.
İşte saçtaki kepek ile ilgili tüm merak edilenler Saçta Kepek Neden Olur? Kepek görüntüsü ve kaşıntısıyla kimsenin saçında istemediği bir deri problemidir. Peki saçta kepek neden olur? Genellikle kepek kişinin cilt tipi, saçını yıkama sıklığı, kullandığı şampuan, yaşadığı yerdeki havanın kuru olması gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.
Özellikle saç derisinin nemsiz kalması ve kuruması kepeğe neden olmaktadır. Saçların yıkanma sıklığının az ya da çok olması da kepeğin oluşumunu tetikler. Kullanılan şampuanların içlerinde bulunan kimyasallar saç derisinin doğal yapısını bozar ve bu da yine kepeğe neden olur. Kişide mineral ve vitamin eksikliği, stres altında kalmaz ve genetik cilt rahatsızlıklarının bulunması da kepeği tetikler.
Saçtaki Kepek Nasıl Geçer? Herkes saçındaki kepekten hemen ve kolay bir şekilde kurtulmak için. Bu yüzden saçtaki kepek nasıl geçer? Diye sorarlar. Kepekten kurtulmanın en kolay yolu kepe önleyici şampuanlar kullanmaktadır. Ayrıca saçlar haftada 2 ya da 3 kere yıkanmalı.
Yıkama esnasında soğuk ya da sıcak su kullanılmamalıdır. Diğer yandan saç diplerinin doğal nemine kavuşması için elma sirkeli su, hindistancevizi yağı, papatya suyu gibi doğal yöntemlerden de destek alınabilir. Saç Kepeğine Ne İyi Gelir? Saç kepeğine ne iyi gelir sorusu? Çok fazla kişi tarafından sorulur.
Öncelikle amaç saçların kepekten arındırılması olduğundan evinizde doğal yöntemlerden destek alabilirsiniz. Örneğin elma sirkeli suyu durulama suyunuzda kullanabilirsiniz, karbonatlı su da benzer bir işleve sahiptir kullanılabilir. Saç Kepeği Nasıl Önlenir? Saçlarda kepeğin temizlenmesinin ardından önemli olan tekrar oluşumunun önlenmesidir.
Çünkü kepek genellikle tekrar etme eğilimi gösterir. Peki saç kepeği nasıl önlenir? Öncelikle saçınız için daha doğal şampuanları tercih edin ve saç yıkama sıklığınız haftada 2 ya da 3 olsun. Kimyasallardan saçlarınızı uzak tutun. Saçınızın doğal nemini kaybetmemesi ve yeniden kepek oluşmaması için evde hazırlayabileceğiniz maskeleri en azından 15 günde bir uygulayabilirsiniz.
Saçınızı çok soğuk ya da sıcak suyla yıkamayın. Saç Kepeği En Hızlı Nasıl Geçer? Saç kepeği en hızlı nasıl geçer? Sorusunun en basit yanıtı kepek önleyici şampuan kullanmaktır.
Kepek kendi kendine geçer mi?
Kepek sorununun altında yatan sebepleri bilmek, sorunun nasıl çözülebileceğiyle alakalı ipuçları sunabilir. Kepek problemi, kişilerde birçok farklı nedenle görülebildiği gibi bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir fakat bazı durumlarda ciddi rahatsızlıkların habercisi de olabilir.
Kuru cilt yapısı Egzama ya da sedef hastalığı Saçların kullanılan kozmetik ürünlerinden yeterince arındırılmaması Malassezia mantarı Tahriş ve yağlı cilt yapısı Saç derisinde yağlanma ve kaşınmaya sebep olan “kontakt dermatit” adlı cilt duyarlılığı şeklinde sıralanabilir.
Kepek sorununun altında yatan sebepleri bilmek, sorunun nasıl çözülebileceğiyle alakalı ipuçları sunabilir. Kepek problemi, kişilerde birçok farklı nedenle görülebildiği gibi bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir fakat bazı durumlarda ciddi rahatsızlıkların habercisi de olabilir. Bu nedenle kepek probleminin önüne geçebilmek için atılabilecek birkaç adımı sizlerle paylaşıyoruz.
Saç derisinde kepek ve kabuklanma nasıl geçer?
Zeytinyağı – Zeytinyağı da doğal nemlendirici özelliği ile saç derisindeki kabuklanmayı tedavi eder. Az miktarda zeytinyağını saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. En az 2 saat bekledikten sonra saçlarınızı doğal içerikli bir şampuan ve ılık suyla yıkayabilirsiniz.